Obavijesti

Sport

Komentari 30

Kauboji se okupili uoči EP-a: Nema više Karačića, Šege...

Kauboji se okupili uoči EP-a: Nema više Karačića, Šege...

Svaki trener ima svoju viziju, ti mladi igrači su se svojim igrama sami nametnuli, oni pomlađuju reprezentaciju, a ne ja, na meni je da to prepoznam, kazao je izbornik Hrvoje Horvat

VIDEO

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat okupio je u Zagrebu izabranu vrstu i počeo pripreme za Europsko prvenstvo kojemu su domaćini Mađarska i Slovačka od 13. do 30. siječnja 2022. godine. 

Pokretanje videa...

Hrvatska je ostala bez Olimpijskih igara u Tokiju 01:19

S osnovnog popisa igrača za prvu fazu priprema objavljenog prije dvadesetak dana, ovo okupljanje će propustiti Kristian Pilipović koji ima koronu. Stoga je umjesto njega reprezentaciji priključen Dominik Kuzmanović. Jedan dan na okupljanje kasni Veron Načinović koji je tijekom vikenda igrao Liga kup Francuske. 

Varaždin: Hrvatska igra protiv Slovačke u EHF EURO Kupu

Reprezentacija će sljedeća tri dana boraviti u Zagrebu, redovito se testirati i trenirati u dvorani Kutija šibica. Drugi krug priprema reprezentacija će obaviti od 26. do 29. prosinca u Poreču. Na kraju tog kruga, 29. prosinca u 18.00 sati u Celju će odigrati prijateljski susret protiv Slovenije. 

Reprezentacija će tek u trećoj fazi priprema, koja počinje na Novu godinu, biti kompletna jer će se tada priključiti i igrači koji nastupaju u njemačkoj ligi.  

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije

Kao što je poznato, Hrvatska je prilikom ždrijeba Europskog prvenstva dobila izrazito jaku skupinu. Prvenstvo otvara 13. siječnja u 20.30 sati protiv olimpijskih pobjednika Francuza. Dva dana kasnije, u istom terminu, igraju protiv Srbije. Treći suparnik je Ukrajina s kojom se igra 17. siječnja u 18.00 sati. Sve utakmice prvoga kruga Hrvatska igra u novoj Pick Areni u Szegedu koja može primiti 8000 tisuća navijača.    

Nema više starosjedioca poput Igora Karačića, Željka Muse, Zlatka Horvata, Marina Šege, a na okupljanje nisu došli ni igrači koji nastupaju u Bundesligi. Oni će se priključiti, već tradicionalno, poslije Božića. 

- Konačno da je krenulo, svi se veselimo, ovo su izazovna vremena, ali nakon dugo čekanja i nekih provjera možemo krenuti ciljanim putem prema Euru. Svaki trener ima svoju viziju, ti mladi igrači su se svojim igrama sami nametnuli, oni pomlađuju reprezentaciju, a ne ja, na meni je da to prepoznam. Mislim da imamo dobar spoja mladih i iskusnijih. Ali ne možete samo s mladima ići jer je grupa teška, iskustvo ovih starijih će pomoći. Vjerujem da smo pogodili jedan dobra miks - kazao je izbornik Horvat.

Što se tiče prvenstva i skupine u kojoj je Hrvatska, Horvat smatra da njegovi igrači mogu parirati svima. 

- Idemo korak po korak, grupa je teška, izazovna, ali mislim da smo sposobni i  spremni odgovoriti svim izazovima. Možemo parirati i Francuzima, i Srbiji i Ukrajini. Ne bojimo se nikoga, gledamo sebe - istaknuo je izbornik opisujući što namjerava raditi s reprezentativcima na pripremama.

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije

- Na reprezentativnom okupljanju se radi sve, moramo raditi na svemu. Mislim da je  ključna riječ 'tim', trebamo na prvenstvo dovesti jedan pravi tim i na tome ćemo inzistirati. Pravi tim se nalazi u obrani, tu se može vidjeti koliko smo spremni za pravi rezultat - zaključio je.

Jedan od igrača Zvonimir Srna ističe kako je na igračima da daju sve od sebe na ovom prvenstvu.

- Izbornik traži neke nove stvari i na nama je da to pružimo i damo sve od sebe - rekao je Srna koji se slaže da Hrvatska na EP ima tešku skupinu.

Zagreb: PPD Zagreb i Meshkov Brest odigrali utakmicu 8. kola EHF Lige prvaka

- Istina, to je teška skupina, ali smo i prije pokazali da možemo igrati s najjačima. Ukrajina je jedina nepoznanica, ali uvijek trebamo u utakmicu ući maksimalno motivirani i koncentrirani - kazao je Srna.

Marin Šipić se nada da mušku rukometnu reprezentaciju neće zadesiti problemi s koronom što se dogodilo rukometašicama na SP u Španjolskoj. 

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije

- Nadam se da se neće korona zavući kod nas, da ćemo ostati zdravi. Mislim da smo puno puta pokazali da kad je najteže da najbolje odradimo. Mislim da ćemo se dobro pripremiti - rekao je Šipić.

Popis igrača za prvi krug priprema: Dominik Kuzmanović (RK NEXE),  Matej Mandić (RK PPD ZAGREB),  
David Mandić (RK PPD ZAGREB),  Lovro Mihić (ORLEN WISLA PLOCK),  Marin Jelinić (RK NEXE),  
Vlado Matanović (RK PPD ZAGREB),  Josip Božić Pavletić (HC EUROFARM PELISTER),  Filip Glavaš (HC TRIMO TREBNJE),  Leon Šušnja (ORLEN WISLA PLOCK), Marin Šipić (RK PPD ZAGREB) , Veon Nančinović (MONTPELLIER HB) , Nikola Grahovac (RK PPD ZAGREB),  Halil Jaganjac (RK NEXE),  Tin Lučin (ORLEN WISLA PLOCK),  Zvonimir Srna (RK PPD ZAGREB),  Luka Cindrić ((BARCA) , Ante Gadža (HC VARDAR 1961),  Luka Šebetić (HC MOTOR),  Luka Lovre Klarica (RK PPD ZAGREB),  Mateo Maraš (HC EUROFARM PELISTER).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve