Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Kauboji' zbilja nemaju sreće: Najgore ozljede rukometaša...

'Kauboji' zbilja nemaju sreće: Najgore ozljede rukometaša...
1

Hrvatski vratar Ivan Pešić nakon uboda nožem ostao je bez bubrega, a Drago Vuković nakon pada je progutao jezik - spasila ga je brza reakcija liječnika protivničke momčadi

VIDEO

Domagoj Pavlović doživio je stravičnu ozljedu nakon sudara s Domagojem Duvnjakom u utakmici s Kielom u utorak navečer, a usprkos crnim početnim prognozama, 25-godišnjak će s terena izbivati tek tri mjeseca. Hrvatski reprezentativci nerijetko su imali problema s ozljedama, a neke od njih posebno su bizarne, dok su se neki, poput pivota Renata Sulića, jedva vratili u rukomet...

Šoli 'otišli' ligamenti

U kvalifikacijskom susretu s Bjelorusijom za plasman na Europsko prvenstvo 2004. u lipnju 2003. godine, dugogodišnji vratar hrvatske reprezentacije Vlado Šola sudario se u petoj minuti susreta s protivničkim desnim krilom Vasilieuom, a tada 34-godišnji Šola nepomičan je ostao ležati na podu Doma sportova...

Dvije godine kasnije otkrio je Šola za Nacional kako se zbog ozljeda od njega očekivao i kraj karijere, no on je i dalje nastavio igrati, s tim da je u desnoj nozi imao 20% invaliditeta, a u lijevoj 10%. No igrao je kroz bol...

Ninčević skoro ostao bez oka

Derbi Bundeslige između Hamburga i Füchsea u svibnju 2013. nije prošao najbolje po hrvatskog reprezentativca Ivana Ninčevića. Nakon brutalnog starta Torstena Jansena na tada 31-godišnjem Ninčeviću glavom u glavu, lijevo krilo berlinskog Füchsea onesviješteno je ležalo na podu.

GER, HBL, HSV Hamburg vs Füchse Berlin

I tada je bio prisutan Domagoj Duvnjak, u dresu Hamburga, koji je odmah dozivao liječnike na parket, a Ivan je završio s ogromnom razderotinom na licu te je na kraju ustanovljen prijelom jagodične kosti koju je morao operirati.

- Boli me glava i imam veliku ranu ispod oka, a samo par centimetara više i ostao bih slijep. Ničega se ne sjećam - rekao je Ninčević tada za Bild te poručio:

- Takvim stvarima nema mjesta u sportu! 

Vuković progutao jezik

Tri godine kasnije opet je nastradao hrvatski rukometaš u dresu Füchsea, no ovaj put radilo se o Dragi Vukoviću.

U utakmici prvog kola s Wetzlarom, zlatni reprezentativac iz Atene 2004. pao je na parket te pri udarcu progutao jezik. Zbog toga nije mogao disati, pa je ostao bez svijesti, no spasila ga je brza reakcija liječnika protivničke momčadi, a nasreću, incident je prošao bez većih posljedica.

No prije dva i pol tjedna, Vuković je ponovno nastradao, a ovaj put malo teže. S 35 godina na leđima ozlijedio je Ahilovu tetivu u utakmici protiv Bergischera te je izvjesno kako ove sezone neće više obući dres njemačkog prvoligaša Gummersbacha.

HSG Wetzlar - Füchse Berlin

Sulićeva prometna

Davne 2004. hrvatski reprezentativac Renato Sulić teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u Rijeci.

'Pokupila' ga je Ford Fiesta, a komplikacija je bilo mnogo.

Otvoreni prijelom patele lijevog koljena, pucanje ligamenata u ramenu, a onda je nakon operacije došlo i do - tromboze lijeve noge! Tromb je na kraju stigao do pluća, a to je rezultiralo plućnom embolijom koju liječnici - nisu ni opazili!

Otpušten je Sulić iz bolnice, a sljedećih sedam dana Renato je opisao kao najgori tjedan u životu. Naposljetku je punih 45 dana imao temperaturu od 40 stupnjeva, a izgubio je preko 15 kilograma.

Iako su neki sumnjali, Sulić se ipak vratio rukometu te nastupao za reprezentaciju sve do 2008. godine, a danas s 39 godina na leđima nastupa za Wislu.

Telekom Veszprém vs. FC Barcelona

Rumunji Pešića izboli nožem, ostao bez bubrega

Tada 19-godišnji vratar igrao je za mađarski Veszprem, a u noćni klub Ivan Pešić u veljači 2009. izašao je sa suigračem Marianom Cozmom te srpskim rukometašem Žarkom Šešumom.

Skupina od tridesetak huligana napala je trojac, a uzrok svega je navodno bio to što je Cozmu plesao s djevojkom Roma iz huliganskog društva.

Cozmu je, nažalost, uboden u srce te je preminuo, dok mu je Pešić uskočio u pomoć te također zadobio ubod nožem. 

Hrvatski vratar ostao je tada bez bubrega, a Šešum se 'izvukao' s frakturom lubanje. Napadači su naposljetku uhićeni na austrijskoj granici.

Danas Pešić nastupa za bjeloruski Meškov, a s bubregom više nije imao komplikacija. Kobne noći, priznaje Pešić, ne želi se ni prisjećati.

Metličić dobio 21 šav na rožnici

Na Europskom prvenstvu u Ljubljani 2004. godine od Hrvatske se očekivalo zlato. 

Slovenci su, međutim, u polufinalu 'prebili' Hrvate te slavili 27-25, a prva je žrtva batina bio Petar Metličić, kojemu je Pajović zabio prst u oko te poklonio tada 28-godišnjem Metličiću 21 šav na rožnici...

Čupiću amputiran prst

Bizarnu nesreću doživio je hrvatski reprezentativac Ivan Čupić 2008. godine u Crikvenici. 

Spotakao se Čupić tijekom večernje šetnje, pokušao se pridržati za metalnu ogradu, a vjenčani prst zapeo mu je u padu i otrgnuo velik dio prstenjaka lijeve ruke.

Nasreću, amputirana mu je tek trećina prsta, a s obzirom da se radi o najmanje bitnom prstu za rukometaše, Čupić je normalno nastavio karijeru te postao jedan od najboljih hrvatskih igrača, a danas igra u Vardaru.

No imao je i drugih ozljeda. Godinu dana nakon što je ostao bez prsta, Čupiću su u utakmici slovenskog prvenstva puknuli prednji križni ligamenti.

Rukomet

Vječni peh Blaženka Lackovića

Blaženko Lacković kontinuirano je imao problema s ozljedama uoči velikih natjecanja.

Koljeno na Svjetskom prvenstvu 2007., trbušni zid uoči SP-a 2009., problemi s leđima, ramenom i dlanom na Europskom prvenstvu 2010., a 2012. i 2014. također se ozljeđivao uoči velikih natjecanja.

Unatoč tomu, 'nabrao' je Lacković deset medalja s Hrvatskom, a za reprezentaciju je zabio preko pet stotina pogodaka!

hrvatska

'Poklon' za Štrlekov rođendan

Manuel Štrlek u utakmici je protiv Danske 2008. godine povukao kontranapad te samo - propao.

Odmah se vidjelo da se radi o teškoj ozljedi, a točno 1. prosinca, na svoj 20. rođendan, Štrlek je dobio najgori mogući poklon. 

Doznao je o kakvoj se točno ozljedi radi, a pukli su mu prednji križni ligamenti, što je jedna od najvećih noćnih mora za sportaše.

Tada je propustio Svjetsko prvenstvo 2009., no oporavak je uspješno prošao, a Štrlek je još uvijek standardni hrvatski reprezentativac.

Kopljarovi problemi s Ahilovom tetivom

U 33. godini života te par mjeseci nakon što se oprostio od hrvatskog dresa, Marko Kopljar ušao je u vrhunsku formu, a onda je stradala - Ahilova tetiva.

To se dogodilo u ožujku ove godine, a ova vrsta ozljede posebno je opasna za visoke i teške igrače što i ne ide u korist igraču visokom 210 centimetara...

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

Duvnjak na Europskom prvenstvu 2018.

Domagoj Duvnjak ozlijedio se u travnju 2017. godine, a nakon operacije nastup na Europskom prvenstvu 2018. bio je upitan.

Rukometaš Kiela ipak se vratio na vrijeme za nastup, a onda se u prvom kolu ozlijedio u utakmici protiv Srbije... Te propustio ostatak natjecanja!

Džombin sudar sa stativom

U finalu Lige prvaka između zagrebačkog Badela i Barcelone 1998. godine Mirza Džomba trčao je u kontranapad, a španjolski vratar David Barrufet namjerno mu je podmetnuo nogu.

Džomba je tada - udario glavom u stativu.

- Da su bili betonski nogometni golovi, ne bismo razgovarali. Uzvrat nisam mogao igrati - rekao je Mirza za Večernji list u siječnju 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani