Obavijesti

Sport

Komentari 15

Kek nakon Kupa: Svoje igrače sam zaključao i prijetio sam im

Kek nakon Kupa: Svoje igrače sam zaključao i prijetio sam im
1

Mene je puno puta nogomet išamarao. Uvijek govorim ne biti bahat. Mi smo odmah nakon Osijeka i Intera bili odmah kažnjeni. Nije nogomet uvijek pravedan, no nogomet je na kraju opet pobijedio, kaže Kek

VIDEO

Rijeka je u povijesnoj sezoni stigla do dvostruke krune. Nogometaši Matjaža Keka još su jednom razbili (3:1) Dinamo, tako dokazali apsolutnu dominaciju hrvatskim nogometom. Rijeka se i večeras razigrala, odigrala sjajnu utakmicu, pa joj sada slijedi još jedno slavlje na riječkom Korzu...

- Naša momčad, stručni stožer i svi ljudi u klubu zaslužuju čestitke. Bili smo na udaru nakon onoga na Maksimiru, no još jednom smo pokazali da nas nikad nije dobro prekrižiti. Na kraju smo zasluženo pobijedili u sjajnom ambijentu. Rijeka je pokazala gard, možda se netko poslije subote malo zaletio. Moji su igrači još jednom pokazali karakter, oni znaju kako reagirati u ovim situacijama. Uložili smo silne napore, pa na kraju prvenstva odigrali jednu sjajnu utakmicu. Mojim igračima za to najveći komplimenti - rekao je Matjaž Kek, pa nastavio:

- Igrači su me zadužili, moram im vjerovati. Dinamu čestitam na korektnosti, ali ovo je naša zaslužena pobjeda. Neki su nakon subote mislili kako je Rijeka gotova, da smo na aparatima. A sada je proradio naš inat. Zaboravili smo subotu, igrači su prihvatili neke moje ideje i zato je ovaj trofej još slađi.

Matjaž Kek je nastavio...

- Strašno sam ponosan na ove igrače, pa na sve ljude oko sebe. I naše navijače. O ovoj će se sezoni pričati godinama, moramo biti sretni i veseli, ali nikako bahati. Nogomet ovim danom nije završio.

Kako ste u par dana podigli svoju momčadi?

- Zaključao sam ih u sobu i počeo im prijetiti! Pametni su to dečki, znali su oni poštovati finale Kupa. Inače bi imali problema. Razumijem ih, to su mladi ljudi, teško se njima nositi s emocijama kada vam cijelu noć pjeva 30 tisuća ljudi. Ali, te su nas emocije gurale naprijed, gurale u zdravo razmišljanje. Mi ništa nismo skrivali u subotu, ali smo bili loši.

- Ovakav gol na početku nastavka presiječe momčad, to smo mi doživjeli u Maksimiru. U pravom momentu smo dali gol da se oslobodimo i na kraju smo zasluženo dobili.

Bio je dojam da na kraju neki igrači Rijeke nisu imali snage.

- Mi smo znali da moramo istrpjeti neke igrače. To se kockaš. No s gardom od četiri ofenzivna igrača i Vešovićem pokazali da želimo pobijediti. Gušt je igrati u ovakvom momentu. Mi smo u pravom momentu reagirali.

Rijeka na kraju slavi dvostruku krunu...

- Uz male rotacije mi smo dobivali ključne utakmice, Belupo, Hajduk, dominirali protiv Dinama na Rujevici. Kockali smo se, no ovo je pobjeda grada, Miškovića. Posebno mi je drago zbog Damira.

- Mene je puno puta nogomet išamarao. Uvijek govorim ne biti bahat. Mi smo odmah nakon Osijeka i Intera bili odmah kažnjeni. Nije nogomet uvijek pravedan, no nogomet je na kraju sezone opet pobijedio.

Vešović je i na boku odigrao sjajnu utakmicu...

- Dugo sam se lomio, ali sam htio da moja momčad igra nogomet. Imali smo četiri ofenzivna igrača, pa još visoko postavljena beka. Htio sam da otvorenim gardom uđemo u utakmicu, dati signal ekipi da nema čekanja. I to nam se isplatilo - završio je Kek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu