Obavijesti

Sport

Komentari 87

Kek: Zebec nam se smijao u facu, cirkus je počeo u 46. min

Kek: Zebec nam se smijao u facu, cirkus je počeo u 46. min
2

Matjaž Kek bio je ljutit zbog suđenja u polufinalu Kupa. Tvrdi kako im se sudac Mario Zebec smijao u facu. Sarkastično je poručio kako će njega ovakvo suđenje odvesti na iduće EP ili SP

VIDEO

Dinamu čestitam na prolasku u finale. Dinamo je zasluženo dobio i prošao u finale, a tko će dobit u finalu mi je svejedno. Jako sam nezadovoljan prvim poluvremenom. Od 46. minute utakmica nije bila toliko bitna, rekao je ljutiti Matjaž Kek i dodao:

- Tada je počeo cirkus.

Pitali smo Matjaža je li misli na sudački cirkus.

- Bilo je to suđenje koje će suca dopeljati na iduće Europsko ili Svjetsko prvenstvo. Neću umanjivati pobjedu Dinama, ali ovo pričam u kontekstu uništavanja nogometa. Nije u redu da nam se sudac Zebec smije u facu - kaže Kek, koji je na kraju zaustavio igrače koji su krenuli prosvjedovati prema sucu.

- A što sam trebao napraviti? Pustiti ih? Pa to nije u redu da se tako ponašaju. Svi su bili oštećivani. Pa i Dinamo - rekao je Kek.

Ćorić igrač utakmice, Bradarić ispao tragičar, Heber usamljen
Ćorić igrač utakmice, Bradarić ispao tragičar, Heber usamljen

Nikola Jurčević bio je zadovoljan i nasmijan.

- Izuzetno sam sretan što smo dobili uvjerljivo, trebala nam je jedna velika pobjeda kako bi ušli u veliko finale, a sada nas čeka derbi s Hajdukom što je najveća poslastica za sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj. Ostvarili smo svoj cilj, plasirali se u finale, ali i vratilu tu neku energiju i samopouzdanje nakon što smo nedavno izgubili od Rijeke i Hajduka. Ti su porazi ostavili traga na nama, pa nam je ova pobjeda važna iz više razloga - rekao je Nikola Jurčević, pa nastavio:

- Sada smo na korak do trofeja, želimo i osvojiti taj Kup. U posljednje je vrijeme bilo puno kritika na nas, zadnjih sedam-osam utakmica momčad nije bila na razini, pa nam je ovaj dvoboj bio jako bitan. Čestitam igračima na borbenosti i angažmanu, ovo je sjajan rezultati. Možda i nisam sasvim zadovoljan igrom, ali onda nije niti bitna u kup utakmicama, tu se gleda samo rezultat.

Vi ste tijekom utakmice imali jedan verbalni sudar s Matjažom Kekom.

- Ma ne, bila je to korektna komunikacija. Malo sam bio iznenađen reakcijom riječke klupe, nisam u tim trenucima imao dojam da je nešto sporno. Samo sam rekao da start Stojanovića na Acostyju nije penal, za mene i nije bio. Ništa nije bilo u lošem ili negativnom tonu, bila je to normalna komunikacija. Moj razgovor sa Brunom Marićem koji je bio iza gola? Netko mi je signalizirao da je Bradarić u finišu prvog dijela igrao rukom, pa sam ga išao to pitati, makar ni ne znam što mi je on odgovorio.

Rekli ste da niste bili zadovoljni igrom svoje momčadi...

- U prvom dijelu smo imali problema u klasičnom otvaranju igre, Rijeka nas je tjerala da nam obrana vodi igru. Dobro smo skautirali i shvatili Rijeku, bili su opasni u nekoliko navrata, ali su ostali bez pravih prigoda. Zadovoljan sam načinom kako smo ih zaustavili. Ali, nisam zadovoljan s 20-ak odigranih minuta nakon riječkog isključenja. Kao da nas je blokirao taj crveni karton gostiju, bili smo prenervozni, a Rijeka je igrala rasterećeno. I tu nisam bio zadovoljan tečnošću naše igre, no kad smo se nakon drugog gola oslobodili grča imali smo nekoliko sjajnih akcija.

Kako vam se dopao Ante Ćorić?

- Gledam ga na treninzima i vidim igračku klasu, sviđa mi se kao igrač. U Zaprešiću sam njime bio zadovoljan, danas još i zadovoljniji. Ćorić dugo nije igrao u kontinuitetu, a ovakav način njegovog uvođenja je korisniji za njega i nas, a on će samo rasti i biti još bolji. A kada bude spremniji dobit će i veću minutažu. Od toga ne treba sada raditi famu, ubrzo će on biti još bolji - završio je Jurčević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija