Obavijesti

Sport

Komentari 7

Kerum: Ako bi Torcida da Svaguša ode, evo ja ne bih

Kerum: Ako bi Torcida da Svaguša ode, evo ja ne bih
3

Rasprava o Hajduku u splitskom Gradskom vijeću brzo se pretvorila u političko prepucavanje. Svako malo gradonačelnik je upadao u riječ i dobacivao

VIDEO

Sjednica splitskog Gradskog vijeća, na kojoj je predsjednik Hajduka Joško Svaguša podnio izvješće o aktualnom financijskom stanju u klubu, brzo je sa sportskog terena skliznula na politički. I samim time na prepucavanje po stranačkim linijama.
- Bez obzira što vi mislili o tome, ja ću kao izborni pobjednik staviti na ključna mjesta u gradu svoje ljude i tako će biti i u Hajduku. Vi me ne možete spriječiti jer je tako radio i HDZ - stao je Kerum u obranu svog štićenika Svaguše, kojeg je proglasio moralnim čovjekom koji je najbolje rješenje za Hajduk jer radi besplatno, sa srcem i dušom za bolje sutra kluba.
- Većinski vlasnik Hajduka je grad Split i prema njemu će se odnositi kao i prema ostalim gradskim poduzećima poput Lovrinca, Parkova i nasada,Vodovoda... - pojasnio je Kerum, koji je bio raspoložen za polemiku pa je često upadao vijećnicima u riječ i nabacivao se upadicama. Tako je, čuvši da u Hajduku planiraju potrošiti 250 tisuća kuna za nabavu zimske sportske opreme, dobacio Svaguši:
- A di ćete, na skijanje u Sloveniju?
- Od sponzora dobivamo 150 dresova i 27.000 dolara, a do 2013. smo vezani ugovorom i sve moramo kupovati kod njih - širio je nemoćno ruke Svaguša, a Kerum poentirao:
- A 'ko ti je potpisa takvi ugovor?
Na vijećnićko pitanje tko su ljudi koji su kupili dionice Hajduka, Kerum je spremno dobacio:
- Budale kao i ja. 'Ko bi drugi dao svoje novce. Ja sam po nalogu HDZ-a izgubio 20 dana, jeo i pio i putovao po Hrvatskoj da nagovorim ljude da uplate novac za problikovanje Hajduka. I sad mi se ovako vraća jer sam pošten i radim pošteno.
Rasprava o Hajduku trajala je više od dva sata, svi su imali nešto za reći. Tako je u ime kluba zastupnika HDZ-a Sanja Župa iznijela niz podataka o pozitivnom poslovanju bivše uprave, koja je, po njenim riječima, ostavila klub u dobrom stanju. Na to je replicirao zastupnik Čepo:
- Hajdukom je 20 godina vladao HDZ. A koliko su u tih 20 godina Hajdukovi predsjednici iznijeli novaca iz kluba, mogli smo napraviti most između Splita i Kaštela.
- Sustavno uništavanje Hajduka traje više od 20 godina, na čelu s prvim predsjednikom Hrvatske Franjom Tuđmanom, koji je favorizirao Dinamo - dodao je Kerumov stranački kolega Pero Čengić.
- Koliko ste vi kupili dionica Hajduka - upitala je Sanja Župa Svagušu, no predsjednica vijeća Nevenka Bečić zabranila je takvo pitanje kao osobno.
- Svi me napadaju kao da sam ja kriv za sve loše što se u Hajduku događalo u zadnjih 20 godina, a ja sam ovdje 87 dana - branio se Svaguša, a vrlo često je umjesto njega riječ uzimao Kerum i branio ga.
- Ako Torcida traži da Svaguša odstupi, moja Hrvatska građanska stranka to ne prihvaća i gotovo - skočio je Kerum.
- Poslovat ćemo pošteno, a ne kao ovi prije nas. Zašto bi tipovi poput Živkovića i Rosse zarađivali 370 tisuća eura godišnje? Riješit ćemo se svih koji dobivaju novac, a ne doprinose klubu. Za moju stranku Hajduk je vrući krumpir, bilo bi najbolje da nije tako... Ali kad se steknu uvjeti dat ćemo prijedlog da se prodaju dionice u vlasništvu grada pa vi raditi s njima što hoćete. Prodajte ih privatnicima neka upravljaju - rekao je Kerum vijećnicima i zaključio:
- Grad Split nije bio dobar prema Hajduku, Zagreb daje godišnje 60 puta više Dinamu nego Split Hajduku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem