Obavijesti

Sport

Komentari 34

Khabib je zbog Conora preko noći postao globalna zvijezda

Khabib je zbog Conora preko noći postao globalna zvijezda
1

Dagestanac je superdominantnom izvedbom protiv najpopularnijeg borca današnjice sebi priskrbio ogroman broj novih obožavatelja. I to ne nekoliko tisuća ili stotina tisuća nego - milijune

VIDEO

Danas u sportu vrijediš onoliko koliko si popularan. Pogotovo u individualnom gdje, ako želiš živjeti od toga čime se baviš, moraš biti magnet za sponzore i investitore. Primjera je mnogo u svim sportovima, a jedan koji prednjači je MMA. Točnije, UFC ima vlastitu politiku guranja i promoviranja nekih boraca te omalovažavanja i šikaniranja drugih.

U ove potonje, naravno, pripada Stipe Miočić. Uvjerljivo najpodcjenjeniji (bivši) prvak UFC-a zbog preskromnog karaktera i generalne 'nezanimljivosti' široj publici izvlačio je deblji kraj svaki put kada bi s druge strane pregovaračkog stola bili čelnici elitne organizacije.

Jednom je izgurao što je htio, uoči borbe s Danielom Cormierom. Kao najdominantiji prvak u povijesti UFC-a tražio je veći novac i dobio ga je. No, time si je dugoročno zatvorio vrata.

Slično je bilo i s Joseom Aldom, no najdominantiji prvak u povijesti pero kategorije imao je probleme drugačije prirode. Sudbina mu je bila ista kao i Miočiću - sada je na listi neprijatelja čelnika najpopularnije MMA organizacije.

Da se vode za onom "kol'ko para, tol'ko muzike", jasno je odavno. UFC nije humanitarna organizacija i WME-IMG grupa želi vratiti silne milijarde koje je investirala kupovinom najjačeg borilačkog brenda na svijetu.

Padaju rekordi

Kao zaštitno lice cijele promocije je Conor McGregor, čovjek koji je postao veći i od samog poslodavca. Irac je borbom protiv Khabiba Nurmagomedova zaradio više novca nego u meču s Floydom Mayweatherom Jr., a UFC je nakon katastrofalne godine konačno mogao trljati ruke. Conor i Khabib prodali su rekordan broj PPV-a, a zarada od ulaznica iznosila je rekordnih 17 milijuna dolara.

UFC je zaradio novac i profitirao, no još je više profitirao Khabib Nurmagomedov.

Khabib je superdominantnom izvedbom protiv najpopularnijeg borca današnjice sebi priskrbio ogroman broj novih obožavatelja. I to ne nekoliko tisuća, ili stotina tisuća. Khabib je udvostručio ukupan broj pratitelja na Instagramu samo nakon borbe s Conorom!

I dok Stipe Miočića prati nešto manje od 800 tisuća ljudi, Khabib je pomoću Conora prestigao i sam UFC kojeg na Instagramu prati 11,4 milijuna ljudi. Sada ga prati 12,5 milijuna ljudi diljem svijeta.

Poslovna politika je nepravedna i tu nema pogovora, no temelji suvremene ekonomije kažu da popularnost uvjetuje potražnju. Zbrojimo jedan plus jedan i dobijemo računicu jasnu kao dan.

I kada ima takav temelj, borac može postavljati neke svoje uvjete. I ne, ne mora biti 'lajavac' ili vrstan trash talker da bi bio popularan. Pomniji pratitelji MMA-a znaju kakva ličnost je Khabib i koliko je vjerski i skromno nastrojen.

Jednostavno mora imati onaj "x faktor" koji će natjerati ljude da ga zaprate iz ovih ili onih razloga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora