Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kiks za kiksom, sad je dosta: 'Ima boljih golmana u HNL-u'

Kiks za kiksom, sad je dosta: 'Ima boljih golmana u HNL-u'
1

SMJENA NA GOLU Aalborg, Celtic, Red Bull, Molde, Skënderbeu, Bayern... Niz Eduardovih pogrešaka odnio je Dinamu previše, ni trener ga više ne želi braniti...

VIDEO

Trebalo je to biti još jedno Mamićevo atomsko pojačanje, ali i Eduardo je na kraju ispao čisti - ćorak. Nije svojim obranama donio ništa značajno, ali je kiksovima odnio mnogo toga.

Kada dijete kreće u golmansku školu, vjerojatno prva stvar koju mu treneri objasne je: “Čuvaj bliži kut, na prvu stativu ne smiješ primiti gol”. Eduardo je protiv Olympiakosa otišao korak dalje. Njemu je Ideye Brown zabio iz mrtvog kuta. Ima 33 godine na leđima, a prima golove kao početnik.

Boljih ima u HNL-u

- Znate, nije nimalo lako biti golman u Dinamu i sličnim klubovima - rekao nam je jedan od legendarnih golmana “modrih” Dražen Ladić.

“Dinamo je opet dominirao i očito je da na golu nije bilo koncentracije” - Dražen Ladić o novom Eduardovu kiksu

Pojasnio je što je mislio pod tim da nije lako.

- Dinamo je superioran u hrvatskom prvenstvu. Većinu utakmice odigra na suparničkoj polovici. Ima momčadi koje mu u 90 minuta ne dođu do gola, a ima onih koje valjda jedini put pucaju u 70. minuti. Golman u tim utakmicama mora držati koncentraciju, a to nije lako. Praktički budete promatrač na utakmici - kaže Ladić, za kojeg nema opravdanja za novi Eduardov kiks.

- Trener je na kraju taj koji donosi odluku tko će biti na golu. Mislim da još od vremena Georga Kocha nema potrebe za stranim golmanom u Dinamu. Za ovo što njima treba dovoljno dobrih golmana ima i u HNL-u - završio je Ladić.

“Nije smio primiti takav gol, morat ćemo analizirati i nakon toga donijeti odluku” - Zoran Mamić Portugalca bi morao preseliti na klupu

Kiks protiv Olympiakosa je neoprostiv, ali da je barem bio jedini, onda bi se Eduarda možda moglo “abolirati”. Ovako je nužno Portugalca preseliti na klupu.

- Nije smio primiti takav gol, morat ćemo sve analizirati i odlučiti - rekao je Zoran Mamić.

A jedina bi logična odluka bila da Eduardo završi na hlađenju, a uskoro i da ode iz Maksimira.

Potpisao je s Dinamom do lipnja 2017. Na manje od pola ugovora je jasno kako je Dinamo napravio veliku pogrešku. Problem je zapravo što je to bilo jasno već prošlog ljeta. Primio je pacerski gol protiv Aalborga, zatim je loše branio protiv Celtica i Salzburga u Europskoj ligi.

Kiksovi su se nastavili i u novoj europskoj sezoni. Napravio je dva potpuno nepotrebna penala protiv Moldea, kiksao je i protiv Skënderbeua, krivac je za dva gola protiv Bayerna u Münchenu. Sve je to puno previše. Dobar je bio protiv Arsenala i Hajduka, ali došlo je vrijeme za smjenu na golu.

Ježina i Livaković

“Još od Kocha Dinamo nema potrebu za strancem na golu” - Dražen Ladić bi domaće golmane

Stalno ga je Zoran Mamić branio. Sad će mu vjerojatno i on okrenuti leđa. Antonijo Ježina čeka na klupi kao zapeta puška. Sa Zagrebom je dogovoreno da Dominik Livaković ostane u Kranjčevićevoj do kraja sezone. No njega bi Dinamo u Maksimir trebao povući već u zimskom prijelaznom roku. On bi trebao biti budućnost.

Teško da će se Dinamo nakon epizoda s Eduardom i “ludim” Miglioreom odlučiti na stranca.

  • KONCENTRACIJA: Dražen Ladić kaže da zbog dominacije u domaćem prvenstvu nije lako biti golman Dinama
  • NA TRIBINAMA: Eduardo je posljednji put na “hlađenju” bio baš protiv Rijeke u kolovozu kad je u Zagrebu bilo 0-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti