Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Killer' Olmo: Ma dobro mi je u Dinamu, igramo LP pa što bude

'Killer' Olmo: Ma dobro mi je u Dinamu, igramo LP pa što bude
1

Dani Olmo (21) i rastura u dresu mlade španjolske nogometne selekcije. Dinamovac je golom slomio Kazahstan (1-0), a zatim je zabio i dva Crnoj Gori (2-0) te se u odličnoj formi vraća u Dinamo pred kojim su HNL i LP

VIDEO

Dobro mi je u Dinamu, igrat ćemo Ligu prvaka, a ono što treba biti bit će", izjavio je novinarima u gradu Castellonu Olmo gdje je u dresu 'furije' zatresao mrežu Crne Gore u 3. i 8. minuti u drugom kolu kvalifikacija za U21 Euro.

Pokretanje videa...

03:41
Dani 'na motoru'! Olmo s dva gola vodio 'furiju' do pobjede
Dani 'na motoru'! Olmo s dva gola vodio  'furiju' do pobjede

- Moglo je biti i više golova, imali smo puno prilika no zadovoljan sam pozitivnim radom čitave ekipe. Bili smo kao jedan. Ja sam mogao zabiti i treći gol, ali zadovoljan sam što sam pomogao ekipi - rekao je Dani Olmo.

Prvi gol je zabio iz udarca sa sredine ruba kaznenog prostora nakon čega je lopta završila u gornjem lijevom kutu. Pet minuta poslije mu je branič Crne Gore, u pokušaju dodavanja golmanu, greškom dodao loptu koju je zatim s lijeve strane zabio kroz noge golmanu.

CLASIFICATORIO SUB 21 DE EUROCOPA 2021 ENTRE ESPA„A Y MONTENEGRO

Španjolska je prije četiri dana pobijedila u gostima i Kazahstan s 1-0, također pogotkom Olma, pa nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

- Bile su to dvije najbolje reprezentacije iz naše skupine no zahvaljujući ekipnom radu ostvarili smo dobar rezultat - naglasio je Španjolac.

Kad je drama, pozovite Olma: Kapetan Dani sredio Kazahstan
Kad je drama, pozovite Olma: Kapetan Dani sredio Kazahstan

Olmo kapetan mlade reprezentacije

U skupini su još Sjeverna Makedonija i Izrael, a Olmo je u posljednje dvije utakmice bio kapetan reprezentacije.

- Zahvalan sam izborniku Luisu (de la Fuente) što me postavio za kapetana ove generacije. To je velika odgovornost, poruka da svi moramo ići kao jedan, baš kao što je bilo u prijašnjoj generaciji. To je ključ - rekao je Dani i dodao. 

- Sebe vidim kao jednoga igrača iz ove momčadi, veslam u istom pravcu kao i ostali.

Španjolska je u lipnju osvojila Europsko prvenstvo, a nakon ljeta su iz te momčadi u udarnoj postavi ostali samo Olmo i Betisov vratar Dani Martín. Stariji igrači su otišli a došli mlađi.

Spain U21 v Germany U21 - UEFA European Under-21 Championship - Final - Stadio Friuli

- Tek smo se svi međusobno upoznali, a s vremenom ćemo se još bolje upoznati te postići i veće rezultate. Doprinosom svih bit ćemo sve bolji - rekao je strijelac tri gola u zadnje dvije utakmice za Španjolsku.

Dani Olmo bio je strijelac u posljednje četiri utakmice zaredom. Zabio je Crnoj Gori, Kazahstanu, Njemačkoj u finalu Eura te Francuskoj u polufinalu. U zadnjih šest susreta zabio je šest golova.

- Nadam se da ću jednom zaigrati i za A reprezentaciju, no uvijek ću biti zahvalan kada me se pozove u mladu reprezentaciju do 21 godine - istaknuo je.

Ugovor s Dinamom do ljeta 2021. godine

Olmo se u kolovozu našao na širem popisu od 68 igrača A reprezentacije Španjolske no nije uspio ući na konačan spisak od njih 23. Za mladu reprezentaciju debitirao je u listopadu 2018. godine, a od tada je u 12 utakmica zabio 6 golova.

Za Dinamo je pak ove sezone u 6 utakmica zabio 4 gola, a četiri je puta asistirao. Premda je tijekom ljeta rekao da želi napustiti 'modre' kako bi "napravio korak naprijed" u karijeri u nekom većem europskom klubu, ostao je u Maksimiru i nakon što se tržište zatvorilo.

Zagreb: Prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i Ferencvaroša

Ovaj mjesec prvi put će zaigrati u Ligi prvaka jer je s Dinamom izborio ulazak u skupinu gdje su još i Atalanta, Manchester City i Šahtar. Priliku za debi u tom natjecanju imat će 18. rujna u Zagrebu. Ugovor s Dinamom istječe mu u ljeto 2021. godine, a klub mu je prošli mjesec ponudio produženje do ljeta 2024. godine uz veću plaću. (fh)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu