Sport

Komentari 155

Kina: Strah od koronavirusa, otkazana i biciklistička utrka

Kina: Strah od koronavirusa, otkazana i biciklistička utrka

Nakon kvalifikacijskog turnira košarkašica i nogometašica za Olimpijske igre te boksačkih OI kvalifikacija, otkazana je i biciklistička utrka Tour of Hainan koja se trebala održati od 23. veljače do 1. ožujka

Biciklistička utrka koja se trebala održati u veljači u Kini otkazana je zbog smrtonosnog korona virusa od kojeg je umrlo više od 80 osoba, a zaraženo nekoliko tisuća.

Utrka "Tour of Hainan" trebala se održati od 23. veljače do 1. ožujka, međutim otkazana je, a još uvijek nije poznato hoće li se održati u nekom drugom terminu.

- Donijet ćemo odluku koja će omogućiti sigurnost svih sudionika - objavili su organizatori utrke koja je dio UCI ProSeries 2020.

Međunarodna biciklistička federacija (UCI) razmatra i otkazivanje utrke Tour of Taiyuan koja je na rasporedu u svibnju.

U Kini se trebao održati i kvalifikacijski turnir košarkašica za olimpijske igre u Tokiju no turnir je prebačen u Beograd.Turnir na kojem će nastupiti Kina, Velika Britanija, Južna Koreja i Španjolska, trebao se održati u Foshau od 6. do 9. veljače, ali je prebačen u Srbiju.

 - Nakon što je pomno procijenio razvoj događaja u vezi s izbijanjem korona virusa i stavio kao glavni prioritet sigurnost sudionika i članova delegacija, Izvršni odbor FIBA-e ​​odlučio je preseliti turnir - navodi se u priopćenju.

Prošlog tjedna Azijska nogometna konfederacija (AFC) je objavila kako je i kvalifikacijski turnir nogometašica za odlazak na OI, koji će se igrati od 3. do 9. veljače, preselila iz Wuhana u drugi kineski grad Nanjing zbog izbijanja epidemije korona virusa.

Na turniru u Nanjingu nastupit će reprezentacije Kine, Australija, Tajvana i Tajlanda, a iz Tajvanskog nogometnog saveza su zaprijetili i nesudjelovanjem na turniru ukoliko se ne promijeni mjesto održavanja.

Ranije je otkazan i boksački kvalifikacijski turnir za OI azijsko-oceanijske zone koji se također trebao održati u Wuhanu.

Do sada je umrla 81 osoba, a potvrđeno je 2744 slučajeva zaraze širom Kine, objavila je kineska Nacionalna komisija za zdravlje, dodavši kako se broj sumnjivih slučajeva udvostručio u 24 sata na gotovo 6.000.

Epicentar bolesti su grad Wuhan i pokrajina Hubei, a oboljelih ima i u drugim velikim gradovima kao što su Peking, Šangaj, Shenzhen i Canton.

Kineske vlasti u karantenu su stavile gotovo 20 gradova oko Wuhana, gotovo 56 milijuna ljudi.

Najčitaniji članci