Obavijesti

Sport

Komentari 35

Schild kao Janica: Pomela je konkurenciju i obranila krunu

Schild kao Janica: Pomela je konkurenciju i obranila krunu
19

Austrijanka Marlies Schild, vodeća u poretku slalomašica, pobijedila je na Snježnoj kraljici. Nakon prve vožnje imala je 90 stotinki prednosti. Tina Maze bila je druga...

VIDEO

Marlies Schild nakon prve slalomske vožnje visoko je podigla letvicu. Jedino je Tina Maze koliko toliko mogla pratiti sjajnu Austrijanku. No zaostatak od gotovo sekunde pokazao je koliko je Schild iznad ostalih. Fantastično je odvozila vodeća slalomašica svijeta prvu vožnju i istaknula kandidaturu za četvrto slavlje na Snježnoj kraljici. Schild je dosad pet puta bila vodeća na Sljemenu, a od tih pet puta triput je slavila.

- Volim Sljeme. Pobjeda u Zagrebu mi je na prvom mjestu. Ovdje je sve savršeno. Prva vožnja bila je jako teška. Prezadovoljna sam rezultatom. Imam odlične šanse za četvrtu titulu - rekla je Schild.

Deklasiravši konkurenciju u prvoj vožnji Schild je preostalo jedino da potvrdi pobjedu u drugoj. Pred 7000 navijača na Sljemenu Austrijanka je suvereno odvozila i drugu pobjedu i četvrti put postala "snježna kraljica". Na Sljemenu je slavila 2006., 2007. i 2011. godine.

- Na vitrini kod kuće imam već tri krune i svaki put kad mi netko dođe u posjetu bude oduševljen krunama. Sad ih imam četiri, tko zna što će sada reći - rekla je Marlies Schild, najdominantnija slalomašica posljednjih nekoliko godina, koja je na Sljemenu pobijedila i četvrti put.

- Marlies skija kao Janica iz najboljih dana, bolje nego Ivica prošle sezone – istaknula je Tanja Poutiainen.

Schild je ove sezone nezaustavljiva, slavila je u svih pet slaloma.

- Ne znam zašto sam ovako dobra i dominantna, sve cure imaju iste uvjete – skromna je Schild, koja osim četiri pobjede na Sljemenu ima i drugo te treće mjesto.

- Da, u Zagrebu mi je zaista lijepo, nigdje drugdje nisam pobijedila čak četiri puta.

Marlies jedino ima problema s otvaranjem šampanjca, nakon dvije minute pokušaja je odustala odloživši bocu pored trona.

- Uh, nikako je nisam mogla otvoriti, ne znam što je bio razlog - rekla je nova/stara kraljica Sljemena.

Ruši Vreni?!

Kako je sve bolja tako se približava još nekim rekordima. Legendarna Vreni bi mogla 'pasti' u još jednoj kategoriji, Švicarka ima 34 slalomskih pobjeda u karijeri, Schild je došla do broja 32.

- Da, želim srušiti i taj rekord.

Schild je Sljeme osvojila u prvoj vožnji

Sve je zapravo bilo gotovo u prvoj vožnji. Schild se mogla opustiti jer prva pratiteljica Tina Maze jedina ju je mogla pratiti. No i ona je zaostajala 90 stotinki. U drugoj vožnji na red je došlo najboljih pet skijašica. Vodeća je dotad bila Talijanka Manuela Moelgg. "Skinula" ju je Austrijanka Michaela Kirchgasser. Sljedeća na startu bila je Slovenka Tina Maze, druga nakon prve vožnje. Dobro je Tina krenula, čiji je trener postavio stazu druge vožnje. Vidjelo se to i Maze je postala vodeća. Čekala se samo Marlies Schild. A Austrijanka je suvereno odvozila i drugu vožnju i obranila naslov na Sljemenu.

Snježna kraljica:

1. Marlies Schild (Aut) 2:01. 32

2. Tina Maze (Slo) + 1.40

3. Michaela Kirchgasser (Aut) +2.27

4. Manuela Moelgg (Ita) + 2.74

5. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +2.83

6. Tanja Poutiainen (Fin) +2.97

7. Emelie Wikstroem (Šve) +3.27

8. Therese Borssen (Šve) +3.36

9. Lindsay Vonn (SAD) +3.51

10. Nastasia Noens (Fra) +3.57

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...