Obavijesti

Sport

Komentari 17

'KK Zagreb raspušta momčad, u prvenstvo ćemo s juniorima'

'KK Zagreb raspušta momčad, u prvenstvo ćemo s juniorima'
3

Igrači su krivi zato što nema novca u klubu. Svojim su lošim rezultatima potjerali sponzore, rekao je predsjednik hrvatskog košarkaškog prvaka Davor Jelavić...

VIDEO

Predložit ću da se raspusti prva momčad. Do kraja sezone ćemo igrati s juniorima. Otpustili smo trenera Vladimira Androića, a otići će i sportski direktor Hrvoje Ciketić, rekao je predsjednik košarkaša Zagreba Davor Jelavić.

Poraz 'mrava' od 28 koševa razlike u Trnskom protiv Splita razbjesnio je predsjednika.

- Pa, taj poraz nije ništa neočekivano. Igrači su ove sezone primili tek jednu ili dvije plaće. A da ne govorimo da smo ostali sa samo jednim centrom, koji se ozljedio, i jednim krilnim centrom. To je neozbiljno - rekao je kapetan Kruno Simon.

Predsjednik Jelavić brzo je odgovorio Simonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Više nemamo ni novca ni sponzora. Uprava nije kriva što love nema, kaže predsjednik kluba

- Znate zašto nema novca? Zato što su igrači lošim rezultatima potjerali sve sponzore. Više nemamo ni novca ni sponzora. Uprava nije kriva što love nema, krivi su igrači - rekao je Jelavić.

Igrači se, naravno, ne slažu s tom konstatacijom jer novca nije bilo od početka sezone.

- Teško je dečkima igrati bez love. U ovakvom stanju Ciboni i Cedeviti ne bi ni zaprijetili i čekala bi nas grčevita borba za četvrto mjesto i pozivnicu za ABA ligu - istaknuo je kapetan Simon.

Čini se da se Simon tom borbom neće morati zamarati. Ako se prihvati Jelavićev prijedlog, Simon ove sezone, kao i većina igrača, više neće igrati.

Sramota je kako su igrači igrali tu utakmicu sa Splitom, novac igračima ne smije biti alibi, kaže Jelavić

- Novac igračima ne bi trebao biti alibi. Mi ćemo svoje obveze podmiriti. Sramotno je kako su igrali - rekao je predsjednik.

Ostalo je pitanje što se dogodilo s osam milijuna kuna koje je Zagreb od Grada dobio za Božić. Tim novcem su se trebali namiriti igrači.

- Od tih osam milijuna kuna, dobili smo samo tri milijuna - objasnio je Jelavić, koji je svjestan da s juniorima sigurno neće dohvatiti ABA ligu.

- Pa, nije to tragedija. Zadar nije igrao ABA ligu, ni Split. Valjda i mi moramo proći tu katarzu.

Vjerojatno će teško proći Jelavićeva ideja o raspuštanju momčadi i igranju s juniorima. Barem do kraja sezone. No, na početku iduće u klubu će ionako i imati samo juniore.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića