Obavijesti

Sport

Komentari 53

Klubovi u šoku: Josip je znao reći 'Treneru, ma ne bojte se'

Klubovi u šoku: Josip je znao reći 'Treneru, ma ne bojte se'
1

Dvojica žrtava šokantne prometne nesreće u središtu Zadra bili su perspektivni sportaši u Zagrebu i Biogradu. Njihovi su im klubovi u emotivnim objavama poručili posljednje "zbogom"

VIDEO

Zadar, Turanj i okolica još su u šoku zbog tragičnog događaja u ponedjeljak u večernjim satima na Liburnskoj obali u Zadru, gdje su poginula dvojica mladih sportaša.

Vozač Josip Bepo Kadija (19) i Josip B. (16) nisu se uspjeli spasiti iz Audija A6 koji je, nakon što mu je otpao kotač, potonuo u more duboko osam metara.

POGLEDAJTE VIDEO: Prijatelji se oprostili od mladića

Pokretanje videa...

01:03

 

Krešimir Škara (22) uspio je isplivati i proći s lakšim ozljedama, a za život četvrtog mladića (16) još se bore liječnici u zadarskoj Općoj bolnici. Nakon polusatne reanimacije uspjeli su mu vratiti puls i njegovo stanje i dalje je kritično.

U crno su zavijeni i rukometni klub PPD Zagreb i Maksimir Pastela, za koje je nastupao perspektivni rukometaš Kadija, kao i nogometni klub Primorac iz Biograda, gdje je igrao Josip B.

Nesreća u Zadru: Liječnici se mladiću (16) još bore za život
Nesreća u Zadru: Liječnici se mladiću (16) još bore za život

PPD Zagreb na službenoj je stranici objavio:

S izrazitom tugom i nevjericom Rukometni klub PPD Zagreb iskrenu sućut izražava obitelji i prijateljima tragično preminulog Josipa Bepa Kadije.

Josip Bepo Kadija, rođen 25.09.2000.g., stigao je kao mlađi kadet u rukometni klub PPD Zagreb u sezoni 2015./16., iz rukometnog kluba Arbanasi, te uspješno nastupao za mlađe dobne skupine. U tom periodu je jednom bio vice-prvak i dva puta prvak na završnicama prvenstva Hrvatske za mlađe kadete i kadete. Sa svojom generacijom 2000./01., osvojio je brojne međunarodne turnire, te se uspješno natjecao u seniorskim ligama, 3. HRL - središte i 1. HRL - sjever. U sezoni 2018./19. prelazi na posudbu u rukometni klub 'Maksimir Pastela'.

Josip Bepo potječe iz deveteročlane obitelji, koja je uvijek bila nasmijana i pristupačna u svemu i pamtit ćemo ga kao dobro odgojenog, pristojnog i veselog dečka.

Dragi naš Bepo, do novih susreta na nekim novim rukometnim terenima - počivaj u miru!

POGLEDAJTE VIDEO: Nesreća u Zadru

Pokretanje videa...

01:12

S izrazitom tugom i nevjericom Rukometni klub PPD Zagreb iskrenu sućut izražava obitelji i prijateljima tragično...

Objavljuje RK ZagrebUtorak, 5. svibnja 2020.

Rukometni klub Maksimir Pastela također se oprostio od igrača na Facebooku:

S tugom u očima i boli u srcu, pišemo ove riječi... Preminuo je naš igrač, suigrač, prijatelj JOSIP BEPO KADIJA u tragičnoj nesreći.

Svaki naš član ima svoju priču i ona je protkana brojnim trenucima koje smo proveli zajedno i nikada ih nećemo zaboraviti. Zato, hvala ti što si bio sa nama, ovo premalo vremena, a sada trči nekim drugim prostranstvima

🙏🏻 Počivao u miru 🙏🏻

S tugom u očima i boli u srcu, pišemo ove riječi... Preminuo je naš igrač, suigrač, prijatelj JOSIP BEPO KADIJA u...

Objavljuje Rukometni klub Maksimir PastelaUtorak, 5. svibnja 2020.

Nogometni klub Primorac iz Biograda podijelio je video u kojem mladi Josip B. zabija gol iz slobodnog udarca uz opis:

"Momci, čeka nas prava utakmica danas, trebamo dati..." Ulazi u svlačionicu: "Oprostite što kasnim, treneru...". Kažem mu ozbiljno: "Sidi, Brko!". Izlazimo na teren, dajem kratke upute, a on će mi: "Ne bojte se, treneru, samo neka mi daju loptu".

Osmijeh dječaka, momka koji romantično igra nogomet. Zaljubljen u igru ide na zagrijavanje. Korak uvijek lagan, frizura namištena, desetka na leđima... To je Josip. Kako ga uklopiti u sustav? Jedan osmijeh ili potez na terenu obori te s nogu... Lažnjaci izluđuju mene, suigrače i protivnike.

Krešo je jedini izronio: Izvukao je živu glavu iz "Audija smrti"
Krešo je jedini izronio: Izvukao je živu glavu iz "Audija smrti"

Jutros tuga. Mučnina. Utakmica je gotova ovdje na Zemlji. Postavljamo pitanja Bogu, sebi... Gledamo u prazno. Vrte se filmovi pobjeda i poraza, lažnjaka i slobodnih udaraca. Smijeha i tuge u svlačionici, autobusu, na terenu...

Otišao je Josip, vjerujem, na ljepše mjesto, gdje će se savršeno uklopiti sa svojim osmijehom, dobrotom, ljubavlju... Mi ostajemo tu još neko vrijeme, i ti uvijek s nama, svaku sljedeću! Da se vratim na početak teksta... Slobodni udarac i bomba u rašlje kao veliki pozdrav našeg Josipa!

Vole te tvoji treneri, suigrači i cijeli HNK Primorac Biograd zauvijek

Lijepi pozdrav od Josipa Brkljačića iz Dubrovnika... Idemo doma!!!👍💪

Objavljuje HNK Primorac Biograd u Nedjelja, 17. studenoga 2019.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem