Obavijesti

Sport

Komentari 14

Knowlesu sedam, Marčinkoviću pet, Kalajžiću dvije utakmice

Knowlesu sedam, Marčinkoviću pet, Kalajžiću dvije utakmice
1

Vinovnici incidenta, masovnog naguravanja i tučnjave na Gripama kažnjeni su odlukom HKS-a vremenskim kaznama. Očekivano, najgore je prošao bek Zadra Preston Knowles, koji će na hlađenje do doigravanja...

VIDEO

Hrvatski košarkaški savez donio je odluku o kažnjavanju vinovnika nereda na utakmici Splita i Zadra na Gripama. Povjerenik natjecanja Dražen Jendriš izvijestio je javnost o kaznama priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Zbog fizičkog napada igrača KK Split Pavla Marčinkovića i Mate Kalajžića na igrača KK Zadar Prestona Knowlesa kažnjava se KK Split prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja sa 50.000,00 kn.

Zbog fizičkog napada igrača KK Split Pavla Marčinkovića na igrača KK Zadar Prestona Knowlesa kažnjava se igrač KK Split Pavle Marčinković sa 5 (pet) utakmica ne igranja prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja.

Zbog fizičkog napada igrača KK Split Mate Kalajžića na igrača KK Zadar Prestona Knowlesa kažnjava se igrač KK Split Mate Kalajžić sa 2 (dvije) utakmice ne igranja prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja.

Zbog fizičkog napada igrača KK Zadar Prestona Knowlesa na igrača KK Split Pavlu Marčinkovića i Matu Kalajžića kažnjava se KK Zadar prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja sa 50.000,00 kn.

Zbog fizičkog napada igrača KK Zadar Prestona Knowlesa na igrača KK Split Pavlu Marčinkovića i Matu Kalajžića kažnjava se igrač KK Zadar Preston Knowles sa 7 (sedam) utakmica ne igranja prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja.

Ovim putem također izražavamo žaljenje zbog predmetnog incidenta te se nadamo kako se takve i slične situacije više neće događati na košarkaškim terenima. Košarka i sport općenito trebaju se temeljiti na načelima sportskog ponašanja i „fair playa“ bez upotrebe fizičke sile ili bilo kakvih drugih oblika neprimjerenih ponašanja, stoji u priopćenju. 

Zadrov Amerikanac nokautirao igrača Splita! Nastao je kaos...
Zadrov Amerikanac nokautirao igrača Splita! Nastao je kaos...

Podsjetimo, utakmicu su obilježili masovno naguravanje, tučnjava, 14 isključenih igrača te završnica susreta četiri protiv četiri, a sve se dogodilo pri vodstvu gostiju od 30 razlike?! 

Zakuhalo se 'ni iz čega', jer utakmica je bila gotovo prijateljska te odavno riješena,  Zadar je 7:02 prije kraja susreta vodio 64-95. Jedan bezazleni sudar Zadranina u redovima Splita Pavla Marčinkovića i zadarskog Amerikanca Prestona Knowlesa zapalio je iskru, koja se rasplamsala u neviđenu gužvu. 

Dvojac se najprije pogurao, potom su izmijenili udarce, a onda su s klupa prema njima utrčali svi igrači, pomoćni treneri, fizioterapeuti...

Najgore je prošao Splićanin Mate Kalajžić, koga je Knowles u trku pogodio šakom u bradu, pa je mladi Splitov bek sletio na parket i par trenutaka ostao nepomično ležati. Bio je to klasičan knockdown Knowlesa kakvog se ne bi postidjeli ni MMA boci. 

Nakon kratkog vijećanja suci su isključili vinovnike incidenta Marčinkovića i Knowlesa te sve igrače s klupa, pa se do kraja igralo četiri na četiri, a pobijedio je Zadar 88-120.

Delegat utakmice prijavio je Prestona Knowlesa, a on se branio kako je naguravanje Marčinkovića i trčanje Kalajžića prema njemu protumačio kao prijetnju.

Preston hitno treba psihologa; Naglić: Nemojte biti prestrogi
Preston hitno treba psihologa; Naglić: Nemojte biti prestrogi

No to ga naravno ne opravdava za divljačko ponašanje. Sve da je i bio u pravu, zašto se nije smirio nakon što je 'prizemljio' beka Splita direktom u bradu, nego je nastavio s agresivnim ponašanjem i prijetnjama, čak i kad su ga okružili suigrači i pokušavali ga smiriti. 

Epilog svega su očekivane kazne, kako za Knowlesa, koji će na hlađenje sve do doigravanja, tako i za Marčinkovića i Kalajžića koji su svaki na svoj način sudjelovali u izgredu.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju