Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Preston hitno treba psihologa; Naglić: Nemojte biti prestrogi

TUČNJAVA Nakon ovog incidenta bi igračima obje momčadi dobro došla pomoć, vjeruje psiholog Amir Zulić. Knowles će sankcije za svoj ispad doznati u sljedeća dva dana

Foto: Ivica Čavka/KK Split
16 komentara

Odmah u svlačionici Knowles se stisnuo, bilo mu je jasno da se učinio nešto što nije smio. Odmah nakon utakmice dao je pisanu izjavu u kojoj je naveo da mu je žao, a zatim se raspitivao što slijedi, kakve bi mogle biti sankcije, kaže trener košarkaša Zadra Aramis Naglić

Amerikanac Preston Knowles, njegov ponajbolji igrač, unio je dašak uličnog huliganizma na Gripe i za to će ga, nema sumnje, primjereno kazniti.

- Odlučit ćemo nakon što prikupimo svu potrebnu dokumentaciju, u roku od dan, dva, tri - rekao je Dražen Jendriš, HKS-ov povjerenik za natjecanja.

A kad je riječ o kazni za čovjeka koji je prvo dvaput šakom pokušao udariti Marčinkovića, a onda iz trećeg zamaha dohvatio Kalajdžića, trener Naglić ima ideju...

NA SVEUČILIŠTU Nije mu to prvi put: Knowles se u SAD-u potukao s puncem?!

- Preston mi je rekao da bi rado dao neku izjavu, u smislu da mu je žao zbog svega što je učinio, ali preporučio sam mu da ništa ne govori dok se ne očituje HKS, dok ne doznamo sankcije. Mislim da one ne bi smjele biti prestroge jer je sve brzo završilo, bez većih posljedica. Ako smo već profesionalci, treba nas sve skupa kažnjavati financijski, a ne utakmicama neigranja, zbog čega trpe košarka i navijači, koji ne gledaju najbolje na terenu - rekao je Naglić i zaključio: 

- Ne želim ga opravdavati, ali puno je ružnije izgledalo nego što je stvarno bilo...

Prekid u Splitu.

Posted by Sport023 on 18. ožujka 2018

I nije ovaj slučaj prvo Knowlesovo “šakanje”. Iz SAD-a je stigla priča kako se 2010., dok je bio zvijezda Sveučilišta Louisville, potukao s očuhom svoje djevojke. I to sve zbog - četke za kosu. Knowles se prvo posvađao s djevojkom, u svađu se uključio očuh, a košarkaš ga je, naravno, udario šakom. Suspendirali su ga iz momčadi, a morao je raditi i u skloništu za beskućnike.

- Bio sam na svojevrsnom putu samouništenja, no sad se osjećam kao potpuno nov čovjek, promijenio sam se - rekao je nakon svega Knowles.

VELIKA TUČNJAVA NA KOŠARCI Zadrov Amerikanac nokautirao igrača Splita! Nastao je kaos...

Gledajući jučerašnji incident na Gripama, promjenu očito baš i nije proveo do kraja... Došlo je do potpuno neprimjerene “eksplozije”. Stječe se dojam da bi čovjeku očito dobro došla neka vrsta psihološke pomoći.

- Odlazak psihologu sigurno bi pomogao Knowlesu, ali ne samo njemu. Bilo bi dobro da svi igrači iz obje momčadi, svi koji su sudjelovali u incidentu, porazgovaraju sa psihologom. Ako ne, sami će donositi zaključke o ovoj situaciji, a oni mogu biti pogrešni. I drugi put će takav igrač u sličnoj situaciji možda reagirati pogrešno - kaže sportski psiholog Amir Zulić.

Ni njemu, čovjeku iz struke, nije lako shvatiti što se zbiva u takvim situacijama.

- Ha, moguće je da je igrač umoran, nervozan, nezadovoljan svojom igrom... A može biti i da pogrešno protumači namjeru protivničkog igrača. Zato i služi sportska psihologija, da se igrači što više fokusiraju na tehničko-taktičke zadatke, a ne na ono što se događa izvan zadataka  - objasnio je psiholog Zulić.

Naši partneri pišu
Message