Sport

Komentari 51

Kobe, pozdravi nam Dražena! I Hrvati sad plaču za tobom...

Kobe, pozdravi nam Dražena! I Hrvati sad plaču za tobom...

Ikona, velikan, jedan od najvećih košarkaša svih vremena poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji. Cijeli svijet je u šoku, a u šoku smo i mi Hrvati. Ovo je strašan gubitak za čovječanstvo

Vidjeli smo vijest i nadali se da nije istina. Htjeli smo vjerovati u to, ali nažalost potvrda je došlo brzo. Svijet je ostao bez Kobea Bryanta. Kakav šok, kakva tuga. Ikona, velikan, jedan od najvećih košarkaša svih vremena poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji. Cijeli svijet je u šoku, a u šoku smo i mi Hrvati. Ovo je strašan gubitak za čovječanstvo.

Osobno, samo je Michael Jordan veći od velikog Kobea. Ona je odmah iza Jordana, drugi najveći košarkaš svih vremena. Dvadeset godina igrao je za Los Angeles Lakerse. Broj osam i broj 24 na leđima. Žuti, ljubičasti i bijeli dres, to su slike koje će se pamtiti.

Doista, proteklih je godina bilo puno sportskih tragedija. Padali su avioni s nogometnim klubovima, hokejaškim klubovima, živote su gubili poznati sportaši, ali vjerojatno ništa nije potreslo svijet sporta kao ova strašna vijest.

Travanj 2016. godine. Kobe je igrao svoju posljednju utakmicu u karijeri. Naravno, ustali smo u kasne sate pogledati tu utakmicu. Morali smo vidjeti gospodina posljednji put na djelu. Gledali smo ga otkako smo imali 12 godina sve do 32. Kakav je to samo majstor bio. Jedan od najvećih sportaša u povijesti.

I Hrvati večeras plaču. Šokirali su nas porazi vaterpolske i rukometne reprezentacije. Bilo je suza i zbog toga, ali sigurno je i puno onih koji će zaplakati zbog Bryanta. 

Koliko je velik bio, svjedoči i činjenica da ga je valjda 90 posto čovječanstva zvalo Kobe. Kad ste rekli Kobe, odmah se znalo na koga mislite.

Kobe, pozdravi nam našeg Dražena! Počivaj u miru Božjem, legendo!

Najčitaniji članci