Sport

Komentari 147

Hrvatska razbila Bjelorusiju i praktički osigurala drugi krug!

Hrvatska razbila Bjelorusiju i praktički osigurala drugi krug!

Odličnu utakmicu priredili su Kauboji publici u Grazu pa je izbornik Lino Červar pred kraj poslao čak i rezerve na parket. Kauboji su slavili s uvjerljivih 31-23 i praktički osigurali nastup u drugom krugu Eura!

Tako možemo, tako trebamo igrati!

Hrvatska je s uvjerljivih 31-23 (15-10) razbila Bjelorusiju čime se praktički plasirala u drugi krug, koji bismo igrati u Beču. Ostala nam je još utakmica sa Srbijom pa je jedino pitanje hoćemo li dalje kao prvi ili drugi u skupini. U svakom slučaju, pobjeda bi riješila sve dileme.

Krenuli smo dobro, na krilima Duvnjaka bacili smo Bjeloruse u očaj i nakon 13 minuta igre imali smo velikih 7-1. No, onda kao da nas je netko udario maljem. Upali smo u krizu iz koje smo se jedva iščupali tek nakon što su se Bjelorusi približili na 7-6.

Karačić, Stepančić i Cindrić odigrali su tu ključnu ulogu jer je u egal prvom poluvremenu upravo njihov doprinos u napadu bio ključan. Mučili smo se i tek pred kraj prvog dijela uspjeli smo napraviti koliko-toliko veću prednost pa smo na poluvrijeme otišli s ugodnih plus 5.

Sreća po nas je što je Bohan zaradio isključenje nekoliko sekundi prije isteka prvog dijela pa smo u nastavak ušli s igračem više te smo skoro dvije minute imali za izgraditi prednost.

To smo i napravili, opet se iskazao Duvnjak, a nakon njega u višu brzinu prebacio je Stepančić. No, ako je netko obilježio drugo poluvrijeme pa onda i cijeli susret to je Igor Karačić. U trenucima kada je trebalo zabijao je, probijao pa je utakmicu završio sa 6 golova iz 10 pokušaja. Na koncu je dobio nagradu za najboljeg igrača utakmice.

Luka Stepančić zabio je 5, Domagoj Duvnjak je dao 4 dok su po 3 dodali David Mandić i Luka Cindrić. Najbolji kod Bjelorusije bio je Mikita Vailupau s osam golova.

Hrvatska je ovom pobjedom praktički osigurala drugi krug. Križamo se sa skupinom gdje su Nijemci i Španjolci te s onom gdje su Austrijanci i Makedonci.

Najčitaniji članci