Obavijesti

Sport

Komentari 29

Koeman: VAR se koristi samo protiv nas; Sudac: Realu nije trebao biti dosuđen penal...

Koeman: VAR se koristi samo protiv nas; Sudac: Realu nije trebao biti dosuđen penal...

Igrali smo dobro, stvarali šanse. U drugom poluvremenu smo također bili dobri. Teško je razumjeti, nismo zaslužili poraz. Neke sudačke odluke ne razumijem, rekao je Koeman koji je mislio na Realov penal...

VIDEO

Dvije pobjede, remi i tri poraza nakon šest kola. Na prvu bismo rekli da se radi o nekom prosječnom španjolskom klubu, ali ne. To je učinak Barcelone u La Ligi. Real Madrid ih je nakon pobjede (3-1) u El Clasicu gurnuo u još dublju rupu i pokazao nizozemskom treneru Ronaldu Koemanu da se baš neće dobro provesti na klupi katalonskog velikana ako njegova momčad ovako nastavi igrati.

Pokretanje videa...

Messi mjeri temperaturu 00:44

Od početnom periodu utakmice gledali smo otvoreni susret u kojem je Valverde zabio u 5. minuti, a Ansu Fati izjednačio već u 8. Frcale su prilike na sve strane, a onda je krajem prvog dijela ipak sve stalo. A drugo poluvrijeme...

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid

Leo Messi je opet igrao ispod svake razine. Posipao je magiju na bljeskove, ali ove sezone je daleko od onih izdanja zbog kojih smo ga svi i obožavali. Čim Leo stane, cijela Barca se umrtvi. Vezni red na čelu s Coutinhom, Busquetsom i De Jongom je bio, blago rečeno, katastrofalan.

Gubili su svaki duel, pogotovo nizozemski nogometaš u kojeg klub toliko vjeruje i uzda se, falilo je brzine i eksplozivnosti, bili su spori u kretnjama, a o tranziciji i da ne pričamo. I upravo zbog toga Barcelona nije ništa uspjela napraviti u drugom poluvremenu u kojem je imala posjed lopte, jer nije znala kako to kapitalizirati. A Real se povukao i znao je vrlo dobro kada ubosti. Prvo je Ramos izborio penal pa ga zabio, a onda je Luka Modrić zabio nevjerojatan gol za potvrdu pobjede.

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid

No, kako to inače bude, treneri rijetko kada priznaju pogrešku. Već sve svale na suce. Tom taktikom poslužio se i Koeman.

- Igrali smo dobro, stvarali šanse. U drugom poluvremenu smo također bili dobri. Teško je razumjeti, nismo zaslužili poraz. Neke sudačke odluke ne razumijem. Sudačka odluka je mnogo utjecala na rezultat - rekao je nezadovoljni nizozemski trener pa iznio teoriju kako se VAR aktivira samo protiv Barcelone.

- Ne razumijem VAR. Mislim da se VAR aktivira samo protiv Barcelone. Onakvi dueli se događaju u kaznenom prostoru. Igrali smo pet utakmica i nijedna odluka nije donesena u našu korist. Crveni kartoni protiv Getafea... Ne zaslužujemo tako gubiti - kazao je Koeman.

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid

A sporan trenutak o kojem priča je onaj iz 63. minute. Potpuno je neobjašnjivo i nejasno zašto je Lenglet vukao Ramosa za ruku uoči kornera u svome šesnaestercu u potpuno bezazlenoj situaciji u kojoj lopta nije ni išla na španjolskog stopera. Iskusni Ramos, kakav je, naravno da je to iskoristio i odmah pao na pod. Nakon pregleda VAR snimke, Ramos je dobio penal kojeg je i zabio za 2-1!

Naravno, za Ramosa nema ništa sporno.

- Lenglet me uhvatio kad sam htio skočiti. Osuđivati suca zato što je donio tako očito odluku ne bi bilo pošteno. Nekad su suci u pravu, a nekad nisu. Ova odluka je ispravna.

No ima za jednog bivšeg španjolskog suca. 

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid

- Ovako slabi dueli nisu razlog da se svira penal. Onda bi se na svakoj utakmici dosudilo 40 penala - rekao je Andujar Oliver za Marcu. 

Bio penal ili ne, Barca je opet u krizi. Ponavljaju joj se situacije iz prošle sezone, a te rane, očito, nisu još zacijelile. A pitanje je i hoće li...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener