Obavijesti

Sport

Komentari 101

Bit će revanš u finalu! Branitelj naslova sredio hrabre Slovence

Bit će revanš u finalu! Branitelj naslova sredio hrabre Slovence
2

Španjolska rukometna reprezentacija branit će naslov u finalu Eura u Stockholmu nakon pobjede nad Slovenijom 34-32. Eto našima prilike da im uzvrate za onaj izgubljen bod u Beču

VIDEO

Rukometaši Hrvatske u nedjeljnom finalu Europskog prvenstva u Stockholmu igrat će protiv Španjolske, branitelja naslova osvojenog prije dvije godine u Zagrebu, koja je u drugom polufinalu nadigrala reprezentaciju Slovenije sa 34-32 (20-15).

Španjolci su se prvi put odvojili na tri pogotka prednosti u 19. minuti, koju su do poluvremena povećali na +5 (20-15) i održavali je do 54. minute. U samoj završnici Slovenci su stigli do zaostatka od jednog pogotka, ali je golom Alexa Dujshebaeva Španjolska zapečatila prolaz u svoje drugo uzastopno finale Europskog prvenstva, a ukupno šesto.

Pokretanje videa...

Slavlje rukometaša u svlačionici nakon pobjede protiv Norveške 29-28 00:22

Za pobjedu Španjolaca najzaslužniji su bili Angel Fernandez, Raul Entrerrios i Dujshebaev svaki sa po šest pogodaka. Strijelce Slovenije predvodio je Jure Dolenec sa sedam golova, a šest je postigao Blaž Janc.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska je u prvom polufinalu pobijedila Norvešku sa 29-28, ali tek u drugom produžetku. U osnovnom dijelu utakmice rezultat je bio 23-23, a nakon prvog produžetka 26-26, kad je Domagoj Duvnjak realizirao sedmerac izboren u posljednjoj sekundi. Pobjedu Hrvatskoj donio je Željko Musa pogotkom četiri sekunde prije završetka drugog produžetka. Duvnjak je sa osam pogodaka bio najbolji igrač utakmice, a šest golova postigao je Marino Marić. Marin Šego je imao 11 obrana. Norvežanima nije pomoglo 10 pogodaka Sandera Sagosena, kao ni 14 obrana Bergeruda.

Finalni obračun Hrvatske i Španjolske u Stockholmu na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 16.30 sati, dok će se Slovenija i Norveška za brončano odličje boriti već u subotu od 18.30 sati.

Hrvatska je dosada osvojila pet medalja na europskim prvenstvima, srebra 2008. i 2010. te bronce 1994., 2012. i 2016. Španjolci u svojoj trofejnoj riznici imaju naslov prvaka Europe s prošlog EP-a u Hrvatskoj, kad su u finalu nadigrali Švedsku, te još četiri srebra i dvije bronce.

Slovenija bila finalist 2004. kad je bila domaćin EP-a i tada je osvojila jedinu medalju na EP-u, dok su aktualni dvostruki svjetski doprvaci Norvežani još uvijek bez odličja na europskim smotrama, jer su 2016. u Poljskoj izgubili utakmicu za broncu od Hrvatske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović