Obavijesti

Sport

Komentari 39

Koje god natjecanje... Čiji god dres, nema veze, Olmo zabija!

Koje god natjecanje... Čiji god dres, nema veze, Olmo zabija!
1

Samo u HNL-u Dani nije zabio gol prvih 19 utakmica, a u kvalifikacijama za Europsku ligu nije uopće, u dva nastupa. U svim ostalim natjecanjima zabio je gol u prve tri utakmice koje je igrao!

VIDEO

Dani je jedan vrlo staložen i miran dečko, koji je u 18 mjeseci podnio nemoguće stvari, toliko pisanja po medijima i seljakanja na razne adrese, uz to je na terenu davao maksimum. U kratkom je vremenu debitirao u U-21 reprezentaciji, pa s njom bio europski prvak, pa u debiju za A reprezentaciju Španjolske zabio gol... Što je taj dečko s 21 godinom postigao ljudi nisu ni svjesni. Bio sam nogometaš, a znam da bih ja s 21, 25 ili 29 godina kao igrač na takva pisanja poludio. A on je bilo fokusiran cijelo vrijeme. Da nije bio toliko jak u glavi, sigurno ne bi ostvario ništa od ovoga.

Pokretanje videa...

02:18

Nenad Bjelica tako se divio Daniju Olmu nakon što se na pripremama u Rovinju izljubio s njim i poželio mu svu sreću. Tih je dana Dani bio nevjerojatno miran, nasmijan, susretljiv, na kraju je i sam odabrao Leipzig, iako je mogao i u Premier ligu i u Bayern.

Za samo 44 minute: Pogledajte Olmov prvijenac u RB Leipzigu
Za samo 44 minute: Pogledajte Olmov prvijenac  u RB Leipzigu

I odmah je nastavio ondje gdje je stao! U 21 minuti bundesligaškog debija protiv Borussije (M) pogodio je stativu u remiju 2-2, a u debiju u Njemačkom kupu i porazu od Eintrachta 3-1 u Frankfurtu ušao je u drugom poluvremenu i zabio gol. Prvijenac za novi klub nakon samo 45 minuta...

Jedino u HNL-u Dani nije zabio gol u prva tri nastupa. Prvijenac je došao u 20. utakmici, pobjedi 5-2 nad Rijekom u zadnjem kolu 2016./17. I u dva nastupa u pretkolu Europske lige nije bio strijelac.

U svim ostalim natjecanjima u kojima je igrao, Dani je zabio gol u prve tri utakmice!

Olmovi golovi u svim natjecanjima

  • Liga prvaka mladih - treći nastup (Olympiakos 2-2)
  • Hrvatski kup - prvi nastup (Oštrc 7-1)
  • Pretkolo Lige prvaka - treći nastup (Astana 2-0)
  • Europska liga - prvi nastup (Fenerbahce 4-1)
  • Liga prvaka - treći nastup (Šahtar 2-2)
  • Njemački kup - prvi nastup (Eintracht Frankfurt 1-3)
  • Europsko prvenstvo U21 - prvi nastup (Belgija 2-1)
  • Španjolska A reprezentacija - prvi nastup (Malta 7-0)

- Dani je bio dobar na malo defanzivinijoj poziciji nego što je uobičajeno. Zabio je lijep gol i pokazao da je jako dobar igrač. Vjerujem da će se svi ubrzo u to uvjeriti - rekao je trener Julian Nagelsmann, koji je Olma uveo u igru umjesto Amadoua Haidare, na poziciju lijevog veznog igrača u formaciji 4-3-3. Dakle, dalje od suparničkoga gola nego što je bio u Dinamu i španjolskoj reprezentaciji.

Nijemci oduševljeni Olmom: Zabio klasan gol, vatren igrač
Nijemci oduševljeni Olmom: Zabio klasan gol, vatren igrač

U 45 minuta na terenu u utorak Olmo je imao 37 dodira s loptom, 17 točnih dodavanja (81 posto), tri precizne duge lopte od pet pokušaja, tri udarca na gol od čega dva u okvir, jedan neuspješan dribling, dobio je jedan od pet duela...

'Pjaca nije želio u Dinamo, a na Olmu smo mogli napraviti više'
'Pjaca nije želio u Dinamo, a na Olmu smo mogli napraviti više'

Nagelsmann vjeruje kako će se svi brzo uvjeriti kakvu je "zvijer" Leipzig kupio za 18.5 milijuna eura plus bonusi. Klub je u povijesti više platio samo za Nabyja Keitu (29.75 milijuna eura Salzburgu), Kevina Kampla (20 milijuna Leverkusenu) i tog Haidaru umjesto kojeg je Dani u utorak ušao u igru (19 milijuna Salzburgu).

Da, vrlo brzo, možda već u nedjelju kada Leipzig gostuje kod Bayerna...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu