Obavijesti

Sport

Komentari 23

Kolinda odlučuje o gradovima domaćinima Olimpijskih igara

Kolinda odlučuje o gradovima domaćinima Olimpijskih igara

Filipinka Mikee Kojuangco-Jaworski napustila je MOO-ovu Komisiju za određivanje budućih domaćina Olimpijskih igara, a bivša predsjednica je mijenja. Prve Igre o kojima će glasati bit će ZOI 2030.

VIDEO

Bivša hrvatska predsjednica, a odnedavno članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Kolinda Grabar-Kitarović, na prijedlog predsjednika MOO-a Thomasa Bacha, imenovana je u Komisiju za određivanje budućih domaćina Olimpijskih igara.

Grabar-Kitarović je u komisiji, formiranoj na prošlogodišnjem kongresu MOO-a u Lauseanni, zamijenila Filipinku Mikee Kojuangco-Jaworski.

POGLEDAJTE VIDEO: Kolindin stožer nakon poraza

Pokretanje videa...

Kolinda stožer 02:15

U toj komisiji su još predsjednica Norvežanka Kristin Kloster Aasen, Filomena Fortes sa Zelenortskih Otoka, Kineskinja Lingwei Li, Dominikanac Luis Meija Oviedo i Kanađanin Dick Pound kao članovi MOO-a te Brazilac Andrew Parsons kao predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora, Novozelanđanka Sarah Walker kao predstavnica sportaša, Kenijac Paul Tergat kao predstavnik Nacionalnih olimpijskih odbora i Talijan Francesco Ricci Bitti kao predsjednik Udruge međunarodnih saveza ljetnih olimpijskih sportova.

Kolinda na novom poslu: 'To nije samo moj uspjeh, već je to uspjeh cijelog našeg sporta...'
Kolinda na novom poslu: 'To nije samo moj uspjeh, već je to uspjeh cijelog našeg sporta...'

Komisija je ustanovljena kako bi se uspostavio stalni dijalog s ciljem kreiranja interesa gradova/regija/zemalja i nacionalnih olimpijskih odbora za olimpijske igre, uspostavljanje dviju budućih komisija koje će birati domaćine ljetnih, odnosno zimskih OI, zadržavanje čarolije olimpijskih igara kao jedinstvenog iskustva za sve najbolje svjetske sportaše, kao i davanje većeg utjecanja skupštini MOO-a u izboru buućih domaćina Igara.

Kako su već poznati domaćini sljedećih triju ljetnih Igara (Tokio 2021., Pariz 2024., Los Angeles 2028.) i dvaju zimskih Igara (Peking 2022., Milano i Cortina d'Ampezzo 2026.), prve Igre na izbor kojega će utjecaj imati Komisija u kojoj je Grabar-Kitarović održat će se 2030. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića