Obavijesti

Sport

Komentari 30

Komentator Brkić zaplakao je u prijenosu zbog Sarača: Da je živ, sad bi i on gledao ovu utakmicu

Komentator Brkić zaplakao je u prijenosu zbog Sarača: Da je živ, sad bi i on gledao ovu utakmicu
4

Oprostite mi što sam zastao i nestao. Saznao sam vrlo ružnu istinu, otišao je jedan od najvećih hrvatskih rukometaša, govorio je Filip Brkić usred utakmice PSG-a i Monaca. Skupa su pratili rukomet

VIDEO

Zlatko Saračević preminuo je u nedjelju u 60. godini nakon što mu je pozlilo na putu kući nakon pobjede nad Lokomotivom u Koprivnici. Legendarni hrvatski rukometaš iznenada je napustio ovaj svijet, a vijest je šokirala cijeli hrvatski sport.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Zlatko Saračević

Pokretanje videa...

Zlatko Saračević 01:34

Čovjek koji je godinama s njim surađivao na prijenosima hrvatske rukometne reprezentacije na RTL-u, Filip Brkić (41), doznao je za to u 32. minuti prijenosa utakmice između PSG-a i Monaca (0-2) na Areni Sport.

Baš na dan kad je njegova supruga Iva Ciglar Brkić (35) rodila drugo dijete, sina Franca.

Emocije su bile prejake i Brkić se u tim trenucima nije mogao koncentrirati na utakmicu. Govorio je kroz jecaje...

- Oprostite mi, trenutak u kojem sam zastao i nestao... Trenutak u kojem sam, nažalost, saznao vrlo ružnu istinu. A to je da je... Da je otišao jedan od najvećih hrvatskih rukometaša Zlatko Saračević. Danas, nakon utakmice - govorio je Brkić i uzdahnuo.

- Dobio sam potvrdu te informacije sada da je preminuo. I... Ovo je trenutak u kojem je hrvatski sport ostao uskraćen za jednog istinskog sportaša, vrhunskog sportaša i jednog nevjerojatnog čovjeka, širokog čovjeka, dobrog čovjeka. I oprostite mi što moje misli nisu u ovom trenutku u Parizu, na Parku prinčeva - dodao je.

Na poluvremenu je sabrao misli, a onda se na početku drugog poluvremena još jednom prisjetio bivšeg kolege.

- Veliki derbi za kraj šokantnog dana u kojem su hrvatski sport i Hrvatska ostala bez velikog sportaša i velikog čovjeka, Zlatka Saračevića koji je, nažalost, danas iznenada preminuo nakon prvenstvene utakmice njegove Podravke protiv Lokomotive, derbija hrvatskog prvenstva kojeg je Sarač dobio. Na putu kući... Stalo je kucati veliko srce velikog olimpijskog pobjednika i jednog od najvećih rukometaša koje je Hrvatska ikad imala.

Saračević je, po odlasku iz Zagreba 1990., sedam godina proveo u Francuskoj. Nastupao je za Nimes, Bordeaux, Creteil i Istres, a Brkić je otkrio i kako je jako volio gledati upravo prijenose francuskog nogometnog prvenstva, koje on komentira na Areni Sport.

- Da je živ, sad bi gledao s nama ovu utakmicu jer je volio francuski nogomet. Volio je Francusku u kojoj je proveo brojne igračke dane. Čovjek je koji je dobro poznavao prilike u francuskom nogometu. I oprostite mi na mojim emocijama, na mojim mislima i na smanjenom fokusu na ono što se događa večeras na Parku prinčeva - rekao je Brkić, a onda ispratio do kraja veliku pobjedu kluba koji vodi Niko Kovač (2-0).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka