Sport

Komentari 98

Konfuzija na time-outu: Tko je pivot, Šipić? -A nisam ja igra...

Konfuzija na time-outu: Tko je pivot, Šipić? -A nisam ja igra...

Dok je pokušao naše igrače smiriti u završnici utakmice protiv Češke, Lino Červar zaboravio je da Marin Šipić dotad nije igrao, nego Ilija Brozović pa mu je poručio: "E, sad ćeš igrat!"

Nije to bila utakmica visokih uloga iako je odlučena golom Luke Stepančića praktički u zadnjoj sekundi za pobjedu Hrvatske nad Češkom 22-21... Ali izbornik Lino Červar ipak je gubio živce.

Pet minuta prije kraja, nakon što je Matej Hrstić zbog žestokog udaranja Ondreja Zdrahale dobio isključenje pa Marino Marić ukrao jednu loptu, pozvao je time-out. Hrvatska je imala tek gol prednosti.

- Slušajte me... Ne smijemo loptu prodavati tako lako - rekao je Červar, a onda pitao:

- Pivot? Tko je bio pivot? Šipić?

- Ja sad nisam igra... - zaustio je Marin jer je pivota igrao Ilija Brozović, a Lino ga je prekinuo:

- E, sad ćeš igrat!

Kimnuo je Šipić glavom pa dobio i upute:

- Tri-četiri, tri-četiri ćeš blokirat. Križajte se - zaključio je Červar jedan od neobičnijih time-outa na ovom Europskom prvenstvu.

Dan nakon pobjede nad Njemačkom objasnio je i kakva je njegova filozofija vođenja time-outa:

- Kad čujem da trener govori o taktici na time-outu, to je glupost. Ako ne ide, daj loptu njemu. A, ako ne ide, onda daj njemu. Pa što je radio taj trener tijekom tjedna? I onda pokušava cijelu taktiku riješiti u minuti, pa što se radilo na treningu? Pa ljudi gase televizor kad čuju tako nešto. Razgovaram s trenerima koji nešto znače, svi plješću na sustav sedam na šest - rekao je Červar pa nastavio:

- Moramo biti avangarda, uvijek se nešto meni i nama nameće. Kad Brazil nama zabije 4 gola, svi pišete, a Francuzima i Dinartu to nitko ne spočitava. Meni govorite za igru 7:6, a vidite što Portugal radi s tim.

Okazao konferenciju za medije

Dva sata nakon utakmice Hrvatske i Češke iz Hrvatskoga rukometnog saveza javili su nam da će Červar zbog gubitka glasa propustiti planirano druženje s medijima u utorak, već će obveze odraditi samo dvojica igrača.

No bolje da je Lino izgubio glas nego mi bodove...

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu.

Najčitaniji članci