Obavijesti

Sport

Komentari 8

Zamijenili Mandićev test? EHF branio pa ipak dozvolio nastup

Zamijenili Mandićev test? EHF branio pa ipak dozvolio nastup
4

Drama je od jutros. Prvo ne može, pa možda može, pa na kraju opet ne može, došao je ovdje s nama, rekli su mu da ne može. Uoči zagrijavanja su mu napokon rekli da može, rekao je Balić uoči utakmice s Crnogorcima

VIDEO

David Mandić trebao je na Europskom prvenstvu biti naš prvi lijevi vanjski i onaj koji 'grize' u obrambenoj formaciji 5-1. Upravo zato što je prejako 'zagrizao', odnosno udario po licu Nikolu Karabatića, sudac mu je pokazao plavi karton te ga izbacio iz planova Hrvoja Horvata za ključnu utakmicu prve faze, protiv Srbije.

Očekivali smo njegov povratak protiv Ukrajinaca kako bi se zagrijao za drugu fazu, a onda je uslijedio 'hladan tuš'. Zajedno s naknadno pozvanim Željkom Musom, Mandić je u ponedjeljak, 17. siječnja dobio pozitivan test pa je tako propustio i posljednju utakmicu grupne faze, a postojala je velika vjerojatnost da se uopće neće vratiti na Euro.

Szeged: EHF Europsko prvenstvo, Hrvatska - Francuska

Ipak, danas je iz stožera hrvatske reprezentacije došla vijest kako će David Mandić zaigrati protiv Crnogoraca. Kako je to moguće? Po povratku u Zagreb, Mandić je bio dvaput negativan zbog čega ga je Horvat ponovno pozvao u Mađarsku, gdje je obavio testiranje na kojem je ponovno bio negativan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pravilnik EHF-a kaže da igrač može nastupiti najranije pet dana nakon pozitivnog testa što znači da se Mandić vratio u reprezentaciju prije propisanog vremenskog roka. Je li nam EHF progledao kroz prste, ili je došlo do konfuzije s prvim pozitivnom testom iz Szegeda još nije poznato. RTL-ov Filip Brkić spominjao je mogućnost da su zamijenjeni testovi prezimenjaka Mateja i Davida Mandića.

Varaždin: Hrvatska i Njemačka u finalu Europskog prvenstva rukometaša do 19 godina

- Drama je od jutros. Prvo ne može, pa možda može, pa na kraju opet ne može, došao je ovdje s nama, rekli su mu da ne može. Uoči zagrijavanja su mu napokon rekli da može. Što će biti poslije, nemam pojma - prokomentirao je za RTL Ivano Balić uoči utakmice situaciju oko Davida Mandića pa se osvrnuo i na ostatak momčadi:

- Imali smo jedan trening za uigrati se i to je proteklo perfektno. Izbornik je u kontaktu sa svim igračima koji nam mogu pomoći. Odlučili smo se za njih trojicu da nam pokrpaju rupe koje su nastale. Važno je da je ostao kostur od prošle utakmice.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja