Obavijesti

Sport

Komentari 18

Osječani: Bolja momčad ispala; Nižić: Najbolji kad je najvažnije

Osječani: Bolja momčad ispala; Nižić: Najbolji kad je najvažnije
1

Sezona je duga, mnogi su izvan forme, a mi iz unutarnjih redova nismo pronašli rješenja. Čekamo zimu pa ćemo vidjeti što i kako dalje, kaže Zoran Zekić, trener Osijeka

VIDEO

Hajduk se pobjedom (3-1) kod Osijeka plasirao u polufinale hrvatskog nogometnog Kupa. Splićani su tako ostali u borbi za jedan trofej ove sezone i time "uljepšali" ovu jesen.

- Bila je ovo utakmica s visokom razinom energije i intenziteta, a mi smo u prvo poluvrijeme ušli s tri napadača. I mislim kako je to dobro funkcioniralo. Osijek je onda malo stisnuo, imali su dosta ubačaja s bočnih pozicija, pa smo i mi nešto rotirali. Kasnije smo zaigrali s tri igrača u zadnjoj liniji kako bi pokrili čitavu širinu terena - rekao je Željko Kopić pa nastavio:

- Sreća, Nižić je kada je trebalo zabio iz prekida, taj je gol usmjerio utakmicu. Kasnije smo dobili dosta prigoda za kontranapade, jednu smo takvu i iskoristili, pa stigli do pobjede. Tako da smo sretni, idemo dalje u polufinale Kupa. Oni su u drugom dijelu zaigrali s Ejupijem i Marićem u napadu, obojica su snažni i jaki u duelu. Pa smo i mi zaigrali nešto drugačije.

Jeličić ih je pročitao: Hajduku je lakše dobivati izvan Poljuda!
Jeličić ih je pročitao: Hajduku je lakše dobivati izvan Poljuda!

Je li ova pobjeda spasila Hajdukovu jesen?

- Pritisak je bio ogroman, ovako smo ostali konkurentni u borbi za jedan trofej. Ovo je bilo zahtjevno, za polufinale smo trebali dobiti u Osijeku, teško da kod nas postoji zahtjevniji zadatak. Zato ova slavlje ima dodatnu težinu. Lakše se sada diše, došli smo do zraka i ostali u borbi za trofej. Ovo će nam sigurno biti dodatan motiv za preostale utakmice ove jeseni - zaključio je Kopić.

Zoran Zekić se nije mirio s ispadanjem iz Kupa...

- Teško mi je nešto pametno komentirati ovako brzo, ali velikim dijelom utakmice bili smo u dobrom izdanju. Hajduk je u prvom dijelu jednom prešao centar i odmah su nam zabili. Drugi smo gol dobili iz kornera, ali to su odlike velikih momčadi. Imali smo neke šanse i polušanse, držali pritisak, čak bih rekao da smo i previše željeli pobjedu, pa smo bili i dosta nemirni - rekao je Zoran Zekić pa dodao:

- Čestitke Hajduku na plasmanu u polufinale, a svojim igračima ne mogu ništa zamjeriti, ponosan sam na njih. OK, bilo je nekih krivih detalja, ali nikome od svojih igrača ne mogu zamjeriti na zalaganju i htijenju.

Osijek je posustao sredinom drugoga dijela...

- Ne bih rekao da smo stali, već da smo kod drugog gola Hajduka napravili par grešaka. Grezda je izgubio loptu, pa je došao taj korner iz kojeg smo primili gol. Da smo tu bolje skočili ili da je vratar pokupio loptu sve bi bilo drugačije. Ovako se ponovila situacija kao u Splitu, dobili smo gol koji nismo smjeli dobiti. Nije ugodno ovako izgubiti doma, sada smo ispali iz Kupa. Prvenstvo je već dugo, neki su nam igrači izvan forme, a mi nismo pronašli unutarnja rješenja. Do kraja jeseni moramo uhvatiti još neke bodove, pa onda na zimu vidjeti što i kako dalje - završio je Zekić.

Osijekov stoper Mile Škorić rekao je:

- Bolja momčad je izgubila, bili smo dominantni i igrali, ali oni su zabijali golove. U svlačionici su svi pognutih glava, potonuli su. Europa nas je koštala svježine i snage, mjesec dana nismo nikoga dobili, ništa, Dinamo je odmakao, iz kupa smo ispali, sad nam ne preostaje ništa nego da se borimo za drugu poziciju.

Hajdukov Toma Bašić kaže:

- Pokazali smo kako trebamo igrati i izgledati, bacali smo se na glavu od prve minute, igrali svim srcem za pobjedu i prolaz i sada idemo u Rijeku s puno optimizma po sva tri boda. Neće nam biti Saida i Lopeza, ali imam dovoljno kvalitetnih igrača da ih zamjene. Ovoga puta sam počeo s klupe ali to mi nije smetalo, sretan sam zbog dvije asistencije, šteta što Pešić nije zabio zicer, jer bih imao i treću. Odlično smo počeli s trenerom Kopićem, donio je puno pozitivne energije, igramo agresivnije, napadački a sve je to rezultat toga što jako puno priča s igračima.

Ovo je viđenje Hajdukovog kapetana Zorana Nižića:

- Češće se događa da mi igramo a protivnik zabija, evo, sada je ispalo bolje po nas, oni su igrali a mi zabijali golove. Bila je ovo važna pobjeda za nas u teškom trenutku, mogu čestitati stožeru i momčadi, pokazali smo karakter kad je bilo najpotrebnije i idemo dalje.

Novi trener donio je i neke novosti?

- Ne bih uspoređivao trenere, svaki ima svoje ideje i zahtjeve, mi smo na zahtjeve trenera odgovorili kvalitetno i osvojili sva tri boda. Sada imamo dva dana za odmor i analizu, idemo u Rijeku po još jedna pozitivan rezultat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe