Obavijesti

Sport

Komentari 47

Kopić nije zabrinut: Ne možemo svaki put ne primiti gol. Nismo zabili i sve se svodi na to...

Kopić nije zabrinut: Ne možemo svaki put ne primiti gol. Nismo zabili i sve se svodi na to...

Generalno je zadnja linija bila dobra, nemam primjedbe, opet su nas koštale neke prilike koje nismo iskoristili. Treba zabiti gol, ne može obrana uvijek iznijeti do kraja bez primljenog gola, rekao je Kopić koji je odbio sudjelovati na presici

VIDEO

Dinamo je pobjedom mogao izbaciti direktnog konkurenta iz utrke za naslov, ali je porazom samo zakomplicirao i završnicu HNL-a pretvorio u nikad neizvjesniju.

Pokretanje videa...

Policijsko osiguranje pred Poljudom VIDEO

Hajduk je u zaostaloj utakmici 9. kola Prve HNL slavio na Poljudu protiv Dinama (1-0) i tako se vratio u utrku za naslov pet kola prije kraja. Bila je to tvrda i čvrsta utakmica s malo prilika, a pobjednika je odlučio majstorski potez Nikole Kalinića iz 63. minute.

'Modri' su opet zaigrali ziheraški, Theophile-Catherine igrao je na lijevom beku, što je iznenadilo mnoge, a otvorili su se tek kada su primili gol. Bilo je kasno. Ni treći put ove sezone nisu uspjeli zabiti Splićanima.

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

 

- 90 minuta borbe, jedan šut Kalinića je usmjerio utakmicu. Prvo poluvrijeme borba s puno prekida i prekršaja, drugo smo planirali s izmjenama napraviti sve da dođemo do tri boda. Taj gol je odlučio pobjednika.  Prvi dio dosta rascjepkan, u nekim trenucima smo uspjeli uspostaviti posjed i kvalitetu, imali par dobrih dolazaka pred gol. U drugom smo htjeli biti još ofenzivniji, ali nismo zabili. Hajduk je zabio iz jedine prilike. Čestitam im na pobjedi - rekao je trener Dinama u razgovoru za Arena Sport. 

- Krenuli smo u formaciji 4-2-3-1, malo asimetrično, da Ristovski ima više prostora na desnoj strani, a Oršić na lijevoj. Bilo je okej prvo poluvrijeme, imali par prilika preko Emrelija, gdje smo mogli bolje reagirati. U drugom dijelu smo planirali 10-ak minuta držati s istom ekipom pa napraviti promjene u ofenzivnom dijelu. Primili smo taj gol, pritiskali smo do kraja i nismo zabili - dodao je Kopić. 

Dinamova obrana vodila je bitke s Livajom i Kalinićem, ali je 'zaspala' u drugom poluvremenu. Napadač Hajduka i Dino Mikanović kombinirali su na desnoj strani pa je potom Hajdukova devetka lijevom nogom naciljala suprotne rašlje i pogodila za erupciju poljudskih tribina. 

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

- Generalno je zadnja linija bila dobra, nemam primjedbe, opet su nas koštale neke prilike koje nismo iskoristili. Treba zabiti gol, ne može obrana uvijek iznijeti do kraja bez primljenog gola. Imali smo par dobrih šansi, nismo zabili, sve se svodi na to - rekao je Kopić. 

I što sada? Čeka nas paklena završnica sezone. Dinamo je propustio priliku odvojiti se na vrhu, a Hajduk se pobjedom vratio u sedlo i sada kaska samo četiri boda. 

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Dinamo je skupljao bodove u posljednje vrijeme, ali igra nije dostojna hrvatskog prvaka. I to je ono što najviše smeta navijače. Kopićev izraz lica ne daje dojam da je zabrinut. Štoviše, uvjeren je da Dinamo ne može ispustiti prednost do kraja.

- Bila je izuzetno bitna utakmica, ali imamo još pet utakmica, i dalje smo prvi, ovisimo o sebi i idemo pripremiti utakmicu za nedjelju.

U sljedećem kolu slijedi Gorica. 

- Kao i svaka utakmica, bit će zahtjevno, imamo dovoljno vremena da se pripremimo i da napravimo sve da dođemo u Gorici do tri boda - zaključio je Kopić koji je odbio sudjelovati na službenoj presici u poljudskom salonu. 

Što kaže kapetan?

- Težak poraz za nas. Dobro smo otvorili, prvih 20 minuta, imali šansu. Stisnuli su nas u drugom dijelu i zabili gol, držali prednost. Razočarani smo, idemo dalje prema naprijed i dat ćemo sve od sebe da osvojimo titulu - rekao je Ademi pa nastavio:

- Lopta nije htjela u gol. Trebali smo imati još više šansi, derbi je to, dosta tučnjave i prekršaja, čestitam Hajduku. No, nadam se da ćemo mi osvojiti naslov. Želim se zahvaliti navijačima na podršci. I dalje imamo sve u svojim rukama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana