Obavijesti

Sport

Komentari 104

Young Boysi opasni su u skoku, Dinamo mora biti jako oprezan

Young Boysi opasni su u skoku, Dinamo mora biti jako oprezan
1

BITKA ZA ELITU Dinamo i Young Boys su prije šest dana odigrali 1-1. Maksimir je rasprodan. Nenad Bjelica je još prije mjesec dana najavio kako može Dinamo uvesti u Ligu prvaka

VIDEO

Utakmica vrijedna 15 milijuna €, utakmica vrijedna sedmog ulaska u skupine Lige prvaka u 20 godina. Na tribinama oko 30.000 navijača, na terenu 11 ratnika trenera Nenada Bjelice. Svaka čast Europskoj ligi, ali ovo je susret za elitu, 90 ili više minuta za ponovno ostvarenje sna (21 sat, PlanetSport 1).

- To bi mi bila najveća i najdraža pobjeda u karijeri. Znamo da će stadion biti pun i to nas jako veseli. Taktika? Respektiramo Young Boyse, ali sigurno nećemo čekati, uvijek idemo na pobjedu, to je naš stil - rekao je Nenad Bjelica.

Njegova je momčad na pragu Lige prvaka.

- Dinamo mora biti jako oprezan, Young Boysi su jako dobra, opasna momčad - upozorava Herr Otto Barić, čiji je učenik Nenad Bjelica.

- Nenad sjajno radi svoj posao, vjerujem da će dobro postaviti sve večeras. On točno zna što treba napraviti da se prođe - kaže Barić.

- Ovaj Dinamo je već napravio puno, vratio je publiku u Maksimir. To je velika stvar, to je zasluga trenera i igrača, sad tu publiku treba zadržati - rekao je Barić i dao svoju analizu bitke za Ligu prvaka.

- Švicarci su jako opasni u skoku, treba pripaziti na nastavak akcija nakon što njihovi napadači osvoje loptu u skoku. Fizički su jači od dinamovaca i to je stvar u kojoj su u prednosti. Dinamo ne smije srljati, ali se ne smije ni povući. Treba biti strpljiv - savjetuje Otto Barić.

Nenad Bjelica je prije pet godina s Austrijom Beč izbacio Dinamo u borbi za Ligu prvaka. Jučer je bilo točno pet godina od te utakmice. Te je 2013. bio koban, red je da sad uvede Dinamo u Ligu prvaka. Bjelko radi odličan posao, sad je spreman za elitu po drugi put.

  • 35 utakmica zaredom zabili su Young Boysi. U posljednjoj su utakmici u švicarskom prvenstvu Xamaxu zabili pet komada. Bilo je 2-2, a onda su u posljednjih dvadeset minuta gostima “utrpali” tri gola. Švicarci su izrazito napadačka momčad.
  • 15 milijuna eura zaradio bi hrvatski prvak ulaskom u skupinu Lige prvaka. I ostali bi hrvatski klubovi dobili dio Uefina kolača ako Dinamo uspije izbaciti Švicarce.
  • 12 utakmica u službenim natjecanjima vodio je Nenad Bjelica od dolaska na klupu Dinama. S “modrima” još nije niti jednom izgubio. Ima devet pobjeda i tri remija. Prije pet godina je Bjelica s Austrijom Beč igrao u skupini Lige prvaka.
  • 6 puta dosad Dinamo je igrao u skupinama Lige prvaka. Prvi put prije točno dvadeset godina, kad je izbacio veliki Celtic, a posljednji put 2016. godine, kad je eliminiran austrijski Salzburg.

VIDI OVO! 10 zanimljivosti o Dinamu koje niste znali!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu