Obavijesti

Sport

Komentari 23

Korona u hrvatskom nogometu: Sudac je javio da je pozitivan

Korona u hrvatskom nogometu: Sudac je javio da je pozitivan

Domagoj Kurtović tri godine sudi Drugu HNL, a prijateljima je javio da je pozitivan na korona virus i da se dobro osjeća. Prvi je to slučaj u hrvatskome klupskom nogometu

VIDEO

Baš kad smo prestali svakodnevno pričati i pisati o korona virusu, pojavilo se nekoliko novih slučajeva istog u Hrvatskoj. Zadar je zbog Adria Toura postao novo žarište zloglasnog virusa, a nekoliko pozitivnih slučajeva ima i u drugim gradovima.

Sudac 2. HNL Domagoj Kurtović (27) pozitivan je na korona virus, potvrdio je na društvenoj mreži. Nalazi se u karanteni i postupa po uputama epidemiologa te su svi njegovi bliski kontakti obaviješteni i nalaze se u samoizolaciji.

Pokretanje videa...

01:01

Mladi sudac osjeća se dobro i zasad nema potrebe za liječničkom intervencijom.

Kurtović je ove sezone u drugom razredu hrvatskog nogometa vidio šest utakmica. Već tri sezone sudi 2. HNL. Može se ustvrditi kako je lak na kartonima, podijelio je ove sezone čak 33 žuta i dva crvena kartona.

Opet bez gledatelja?

Podsjetimo, po 35 ljudi iz svih deset prvoligaša obavili su dva PCR testa na korona virus s pet dana razmaka te serološko testiranje vađenjem krvi, svibanjski rezultati kazali su: svih 350 testova je negativno. Bilo je to neophodno uoči nastavka natjecanja u hrvatskom nogometu, prije svega u polufinalima Hrvatskog nogometnog kupa.

Kod sedmero ispitanika pronađena su protutijela (granične i pozitivne vrijednosti) za korona virus, što ukazuje da su preboljeli virus. Njih je dva posto, a toliki je postotak prokuženosti i u općoj populaciji, prema dosad dostupnim rezultatima.

- Nikad nije doživljeno da je sport u cijelom svijetu stao. Vidjeli smo vikendima da nismo mogli gledati utakmice bilo kojeg sporta, imali smo velikih problema, COVID-19 poharao je cijeli svijet i mislim da je Hrvatska pokazala odgovornost i profesionalnost, ono zbog čega nas se cijeni u svijetu - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

HNS trenutačno dopušta ograničen broj gledatelja na stadionima, klubovi prodaju jednu trećinu kapaciteta stadiona, uglavnom pretplatnicima (Rijeka, Istra 1961), ali ako broj pozitivnih na koronu nastavi rasti, za očekivati je da gledatelji više neće moći na stadione.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao