Obavijesti

Sport

Komentari 3

Korona u Istri uoči susreta s Rijekom: Zaražen jedan igrač

Korona u Istri uoči susreta s Rijekom: Zaražen jedan igrač

Odmah po primitku obavijesti igrača o mogućim simptomima, liječnička služba NK Istre je sukladno svim propisanim mjerama obavijestila nadležnu epidemiološku službu te je igraču određena izolacija...

VIDEO

Nakon Lokomotive, Dinama i Varaždina, korona virus se pojavio i u Istri 1961. Puljani danas igraju protiv Rijeke u sklopu 3. kola HNL-a, no iz kluba tvrde da ostali igrači ne moraju u samoizolaciju.

Nisu otkrili identitet igrača, a pozitivan test je dobio u petak. Određena mu je karantena od 14 dana, a nadležni epidemiolozi su odmah testirali i njegove suigrače te stručni stožer. Svi testovi su bili negativni te zasad nema potrebe za samoizolacijom. Istra je u prošlom kolu igrala protiv Dinama, no nije poznato je li igrač Puljana i tada bio zaražen.

Utakmica protiv Riječana igra se od 18 sati, ali iz kluba nisu ništa rekli hoće li se utakmica igrati.

Pula: Istra ugostila Dinamo u 2. kolu HT Prve lige

Najviše problema s koronom imala je Lokomotiva koja je imala petoricu zaraženih nogometaša pa su zbog toga morali u oslabljenom sastavu igrati protiv Dinama, Rijeke i Rapida iz Beča. Jedan nogometaš Dinama također je bio pozitivan, a zaražen je bio i jedan igrač Varaždina. No svi su oni ozdravili i priključili su se svojim momčadima.

Priopćenje Istre prenosimo u cijelosti:

Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač NK Istra 1961 pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus.

Odmah po primitku obavijesti igrača o mogućim simptomima, liječnička služba NK Istre je sukladno svim propisanim mjerama obavijestila nadležnu epidemiološku službu te je igrač u toku petka zaprimio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza.

Pula: Istra ugostila Dinamo u 2. kolu HT Prve lige

Nakon obavijesti o pozitivnom nalazu jednog od igrača u NK Istri je provedeno testiranje svih igrača prve momčadi i cjelokupnog stožera prve momčadi NK Istre putem kvalitativnog imunokromatografskog testa za otkrivanje antitijela IgG i IgM na SARS-CoV-2 te su svi ostali nalazi negativni. Svi članovi prve momčadi biti će dodatno testirani na COVID-19 u nadolazećim danima.

Sukladno procjeni epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera. NK Istra provodit će pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici. Klub će o svim novim događanjima na vrijeme obavijestiti javnost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu