Obavijesti

Sport

Komentari 12

Korona-derbi Partizan - Zvezda! Devetero Crnogoraca pozitivno

Korona-derbi Partizan - Zvezda! Devetero Crnogoraca pozitivno
10

Ogled Atalante i Valencije u Milanu sredinom veljače bio je okidač za masovno širenje korona virusa u Lombardiji, a sličan incident dogodio se u Beogradu prošli tjedan

Direktor bolnice u Podgorici izjavio je u četvrtak da se korona virus u Crnoj Gori ponovno proširio zbog navijača koji su prošli tjedan bili na utakmici između Crvene zvezde i Partizana u Beogradu.

Šef kliničkog centra Jevto Eraković rekao je da vlast sada treba ispitati koliko je ljudi preko Bosne i Hercegovine otišlo i vratilo se u Crnu Goru iz Srbije i utvrditi njihovo kretanje i kontakte.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci se sjetili neodigrane utakmice sa Zvezdom

Pokretanje videa ...

- Svatko bi od njih, da je regularno došao u Crnu Goru, morao biti u karanteni ili samoizolaciji - rekao je Eraković za javnu televiziju.

Podsjetio je da Crna Gora nije otvorila granicu sa Srbijom zbog visoke stope zaraze u toj zemlji i istaknuo da je prelivanje oboljelih lako i lagano.

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 10. lipnja utakmicu pred 15.000 gledatelja, u vrijeme kada se većina europskih sportskih natjecanja održava bez publike ili uz ograničen broj gledatelja.

Grobari napali Delije, spašavala ih policija! Partizan je u finalu, čeka ih Lelatovićeva Vojvodina

U Crnoj Gori trenutačno je devetero oboljelih od COVID-a 19. Nakon što 42 dana uzastopce nije bilježila nove slučajeve, 14. lipnja registrirala je prvi, dva dana kasnije drugi, a u srijedu još sedam slučajeva.

Ta je država na jugoistoku Europe 1. lipnja otvorila granice za 130 zemalja u kojima je broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100.000 stanovnika, no ne i sa susjednom Srbijom, što je izazvalo oštre kritike Beograda.

Početkom lipnja crnogorska vlada proglasila je kraj epidemije nakon što 28 dana zaredom, odnosno dva inkubacijska razdoblja nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

(jt)