Obavijesti

Sport

Komentari 0

Košarkaše Dinama testirat će i Spahija s talijanskim velikanom

Košarkaše Dinama testirat će i Spahija s talijanskim velikanom
5

Dinamo je, nakon Panathinaikosa, dogovorio novu jaku utakmicu. U Veneziji će gostovati 4. rujna kod kluba s kojom su potpisali ugovor o suradnji

VIDEO

Nakon što su prošlog tjedna objavili da će igrati prijateljsku utakmicu protiv šesterostrukog prvaka Europe grčkog Panathinaikosa (petak, 8. rujna u Draženovom domu), iz KK Dinama su lansirali još jednu vijest.

Ambiciozni zagrebački premijerligaš potpisao je ugovor o suradnji s četvrostrukim prvakom Italije, Umana Reyer Veneziom, a u sklopu toga dogovorena je i pripremna prijateljska utakmica u ponedjeljak, 4. rujna u Veneciji.

Pokretanje videa...

Kapetan sam košarkaša Dinama i radim s djecom s teškoćama u razvoju. Prirasli su mi k srcu... 00:58

- Naša suradnja bit će usmjerena na programe za mlade. U svom omladinskom pogonu imamo više od 250 igrača u svim dobnim skupinama uz devet stručno educiranih trenera. Treninzi se održavaju na pet lokacija u Zagrebu, a sve dobne skupine redoviti su sudionici državnih natjecanja. Cilj ove suradnje je njegovati košarkaške talente koje ćemo zajedno pratiti, s ciljem da pozitivno utječemo na njihov razvoj kombinirajući resurse oba kluba. Također, razmjena znanja i dodatne edukacije među trenerima Dinama i Venezie trebala bi poboljšati njihovu stručnost i profesionalni razvoj. Dodatno se veselimo i utakmici prvih momčadi koja će biti još jedan važan test našim igračima uoči početka sezone - kazao je Marijan Pojatina, predsjednik KK Dinama.

Zagreb: Susret Dinama i Splita u 17. kolu HT Premijer lige

Trener momčadi Umana Reyer Venezie je Neven Spahija, koji je i potpredsjednik KK Dinama. Momčad je preuzeo pred kraj prošle sezone u kojoj su završili na četvrtom mjestu u prvenstvu Italije, a u Eurokupu među 16 najboljih momčadi. Ove sezone će ponovno igrati Eurokup.

Proteklih sezona bilježe vrlo respektabilne uspjehe, u trofejnoj sobi imaju dva naslova prvaka Italije u zadnjih šest godina, uz osvojeni Kup Italije i Fibin Eurokup.

Olimpia Milano protiv Maccabi Tel Aviva u drugoj utakmici Zadar Basketball Tournamenta

Direktor Umana Reyer Venezie Mauro Sartori istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora da je ovaj čin potvrda Reyerove spremnosti da svoje vrijednosti podijeli s klubovima koji imaju planove i pogled u budućnost.

- Odmah smo prepoznali isto i kod Dinama iz Zagreba, prije svega zahvaljujući zajedničkoj viziji o razvoju mladih. Tako da postoji obostrana želja da se što prije u potpunosti upoznamo i sretni smo što ćemo to uskoro moći učiniti i uz prijateljsku utakmicu. Imamo želju dijeliti, ali i učiti. Uvjereni smo da će iz ovog partnerstva proizaći zajednički razvoj. Stoga nam je zadovoljstvo proširiti obitelj Reyer Projekta i zahvaliti predsjedniku Pojatini i cijeloj organizaciji KK Dinamo na ukazanom povjerenju i entuzijazmu - kazao je Sartori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige