Obavijesti

Sport

Komentari 0

Košarkaši saznali kada u Splitu idu po OI: Igrat će se šest dana

Košarkaši saznali kada u Splitu idu po OI: Igrat će se šest dana
1

Hrvatska je dobila domaćinstvo turnira na kojem će uz hrvatske košarkaše u istoj skupini prvog kruga igrati Brazil i Tunis, a u drugoj skupini su Rusija, Njemačka i Meksiko

VIDEO

Kvalifikacijski turniri košarkaša za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Tokiju koje su odgođene za ljeto 2021., kojima su domaćini Split, Beograd, Kaunas i kanadska Victoria, bit će odigrani od 29. lipnja do 4. srpnja sljedeće godine, odlučeno je nakon konzultacija između Svjetske košarkaške federacije (FIBA) i Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).  

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski košarkaški savez najavljuje turnir u Splitu

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 02:35

Na sastanku Izvršnog odbora FIBA-e početkom travnja izglasane su promjene u kalendaru natjecanja, u kojem je za kvalifikacijske turnire bilo predviđeno razdoblje od 22. lipnja do 4. srpnja, s time da su predstavnici krovne košarkaške organizacije zagovarali što kasniji početak natjecanja, kako bi reprezentacije i igrači imali više vremena za pripreme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Službeno: Spaladium Arena dočekuje košarkaše iduće ljeto
Službeno: Spaladium Arena dočekuje košarkaše iduće ljeto

Najveći problem za realizaciju te ideje je bio krajnji rok za dovršetak olimpijskih kvalifikacija za sve sportove, koje je MOO postavio na 29. lipnja 2021. No, radna skupina Izvršnog odbora MOO-a prihvatila je argumente koje su iznijeli predstavnici FIBA-e u razgovorima o datumima kvalifikacijskih turnira i u srijedu je potvrđeno da će termin za sva četiri turnira biti od 29. lipnja do 4. srpnja, stoji u okružnom pismu koje je nacionalnim savezima u srijedu poslao glavni tajnik FIBA-e Andreas Zagklis.

Podsjetimo, Hrvatska je dobila domaćinstvo turnira na kojem će uz hrvatske košarkaše u istoj skupini prvog kruga igrati Brazil i Tunis, a u drugoj skupini su Rusija, Njemačka i Meksiko. Dvije najbolje reprezentacije plasirat će se u polufinale, a samo će pobjednička reprezentacija svakog od četiri turnira izboriti mjesto među 12 reprezentacija koje će zaigrati na Olimpijskim igrama u Tokiju. (dk)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu