Obavijesti

Sport

Komentari 6

Košarkaši U-20 osvojili naslov prvaka i osigurali A-diviziju

Košarkaši U-20 osvojili naslov prvaka i osigurali A-diviziju
1

Hrvatski košarkaši U-20 slavili su u finalu Europskog prvenstva B-divizije protiv Češke rezultatom 88-80. Već ranije mladi su košarkaši izborili povratak u A-diviziju

VIDEO

Hrvatski košarkaši do 20 godina osvojili su prvo mjesto na Europskom prvenstvu divizije B koje se igralo u bugarskoj Sofiji, te na najbolji mogući način potvrdili povratak u diviziju A.

Hrvatska je prije svega četiri dana doživjela katastrofalni poraz od Češke (92-67), a danas ju, u rezultatski nebitnoj utakmici, pobijedila 88-80. Prve dvije četvrtine bile su u potpunosti ravnopravne. Naši su dobili prvu dionicu rezultatom 20-16, a onda su u drugoj Česi uzvratili s identičnom razlikom (26-22) i na poluvrijeme se otišlo s neriješenim rezultatom.

Nakon povratka iz svlačionice mladi Hrvati su nastavili sa solidnim napadom, dok su u obrani potpuno "stegli remen" i dozvolili Česima svega 12 poena u 10 minuta. U posljednju se dionicu, nakon 21-12 u trećoj četvrtini, ušlo s +9 (63-54) u korist naše reprezentacije.

Nakon malo više od dvije minute do kraja utakmice Češka je čak i povela 75-74, ali je do kraja susreta zabila još svega pet koševa, dok je Hrvatska ubacila 14 i proslavila povratak u diviziju A konačnom pobjedom 88-80. Podsjetimo da je Hrvatska izborila povratak u diviziju A još prije nekoliko dana kada je ušla u polufinale. Naime, prve četiri reprezentacije vraćaju se u najviši rang natjecanja.

Najbolji u našim redovima bili su Domagoj Vuković s 27 koševa i pet skokova, te Henrik Širko koji je pridodao jedan koš manje, te šest skokova i pet asistencija. Kod Češke je trolist Bohačik (22), Balvin (20) i Križ (16) kombinirano ubacio 58 od 80 poena reprezentacije.

Europsko prvenstvo košarkaša, U20, B-divizija, finale:

HRVATSKA - Češka 88-80

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara