Sport

Komentari 26

Košarkaši za OI preko Srbije, Litve, Grčke, Italije, Kanade...

Košarkaši za OI preko Srbije, Litve, Grčke, Italije, Kanade...

Hrvatska će biti u najjačem sastavu, u kvalifikacijama za Tokio bit će 24 reprezentacije, podijeljene na četiri kvalifikacijska turnira, na svakom dvije skupine po tri, pa polufinale i finale. I samo pobjednik svakog turnira ide na OI

Hrvatska će košarkaška reprezentacija dobiti pozivnicu za kvalifikacijske za Olimpijske igre. Službena se potvrda iz Fibe čeka, ali prema svim najavama i kriterijima - unutra smo.

No, koliko su naši košarkaši zapravo blizu plasmanu u Tokio?

Fanovima je u lijepom sjećanju predolimpijski turnir 2016. godine, kada je Aleksandar Petrović u Torinu šokirao najprije u polufinalu Grčku 66-61 (Bogdanović 20 koševa), pa u finalu Italiju 84-78 nakon produžetka (Bogdanović 26, Šarić 13 skokova) i odveo Hrvatsku na OI.

Ali ovaj put moglo bi biti još i teže. U kvalifikacijama za Tokio bit će, naime, 24 reprezentacije, podijeljene na četiri kvalifikacijska turnira, na svakom dvije skupine po tri, pa polufinale i finale. I samo pobjednik svakog turnira ide na OI.

ALBA Berlin vs. Bilbao Basket

Nositelja u ždrijebu nema, a rasplet Svjetskog prvenstva u Kini otkrio je sve reprezentacije koje će u Tokio moći samo preko jednog od tih turnira. I popis je - brutalan! OI su iz Europe izravno izborili Španjolska i Francuska, a u kvalifikacije će:

A prema Fibinom renkingu, pozivnice bi trebali dobiti:

No, Veljko Mršić drži stisnute šake jer uvjeren je da će idućega ljeta na raspolaganju imati najjaču momčad. Bojan Bogdanović i Dario Šarić ionako nikad nisu bili upitni i izbaciti ih može samo ozljeda, Ivica Zubac, Ante Žižić i Luka Šamanić jasno poručuju da su na raspolaganju, a čak i Mario Hezonja je ovih dana poslao takve poruke, premda u šiframa na društvenim mrežama.

I drugi će biti u najjačem sastavu, ali hrvatska košarkaška obitelj cijelo vrijeme groznog kvalifikacijskog ciklusa za SP ponavlja da bismo u najjačem sastavu bili u borbi za medalju. Eto prilike idućega ljeta...

Najčitaniji članci