Obavijesti

Sport

Komentari 2

Košarkaška štafeta u čast na velikane Petrovića i Ćosića...

Košarkaška štafeta u čast  na velikane Petrovića i Ćosića...
13

TROFEJ STIGAO U HRVATSKU Dolazak Fibinog trofeja u Zagreb obilježili su bivši hrvatski košarkaši u štafeti od Trga Krešimira Ćosića do Trga Dražena Petrovića....

VIDEO

Košarkaškom štafetom od Trga Krešimira Ćosića do Trga Dražena Petrovića u Zagrebu obilježen je dolazak Fibinog trofeja Nikolaja Semaška, koji se od 1995. dodjeljuje najboljoj reprezentaciji Europe. 

Trofej je stigao u Zagreb na dan na koji je prije 22 godine u prometnoj nesreći poginuo Dražen Petrović. U spomen na košarkaškog Mozarta i drugog košarkaškog velikana, Krešimira Ćosića, u košarkaškog štafeti od jednog zagrebačkog trga do drugog, sudjelovali su bivši veliki hrvatski košarkaši i talentirani mladi igrači. 

Košarkaške legende predvodili su osvajači medalja s olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava: Mihovil Nakić, Franjo Arapović, Željko Poljak, Ivan Sunara, Zoran Čutura, Veljko Mršić, Aramis Naglić, Sven Ušić, Miro Jurić, Davor Pejčinović i aktualni hrvatski reprezentativac i član NBA momčadi Indiana Pacersa Damjan Rudež. 

Na Trgu Dražena Petrovića, njegov brat Aleksandar predao je loptu gradonačelniku Milanu Bandiću, koji ju je dao nekad najboljoj europskoj košarkašici Daniri Nakić Bilić koja je loptu na ulazu u muzej predala Biserki Petrović.

Trofej Eurobasketa krenuo je na turneju 19. svibnja iz Rige, glavnog grada Latvije, koja je 1935. na Eurobasketu u Ženevi osvojila prvi europski naslov. 

Eurobasket (5.- 20. rujna) prvi put u povijesti zajednički organiziraju četiri države, Francuska, Njemačka, Latvija i Hrvatska. Fibin trofej Nikolaja Semaška na turneji će proći kroz 23 grada, a skupocjeni pokal, napravljen od zlata i srebra, uz gornji rub ukrašen s 24 dragulja, turneju će završiti u Kölnu 30. kolovoza, gdje će pripremnu utakmicu igrati dvije zemlje domaćina, Francuska i Njemačka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo
On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru
ODGOJIO BROJNE 'VATRENE'

On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru

Kod kuće u frižideru držim injekciju inzulina za opasne situacije. Rekao sam ženi da me slobodno pikne gdje god. Triput sam padao u hipoglikemijsku komu, otkrio nam je svojevremeno Silvijo Čabraja