Sport

Komentari 9

Kostelić se vratio u Garmisch: Odmorio sam se kao nikad

Kostelić se vratio u Garmisch: Odmorio sam se kao nikad

Sjajna odluka. Baš mi je trebao odmor, rekao je Ivica 'Profesor' Kostelić koji će u petak i nedjelju voziti veleslalom i slalom na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj

Sjajna odluka. Baš mi je trebao odmor. Mogu reći da se dugo nisam ovako odmorio, rekao je Ivica Kostelić, koji se večeras vraća u njemački Garmisch-Partenkirchen na završnicu Svjetskoga skijaškog prvenstva.

Tražio je mir. Zato je izabrao kuću obiteljskih prijatelja u Novom Vinodolskom. Dva dana bilo mu je sasvim dovoljno da se odmori.

- Ma raspored je iznimno zgusnut, tako da mi je ovo sjajno došlo. Skupio sam energiju i spreman sam za kraj sezone - izjavio je 31-godišnji Kostelić.

Sutra će trenirati na stazi.

- Ma bitno je samo odraditi ovo do kraja. Čeka me još nekoliko utrka prije završnice Svjetskoga kupa i najvažnije je ostati zdrav. Jer ovo u Njemačkoj je sramota. Uvjeti su neljudski - osvrnuo se prvi skijaš svijeta na iznimno opasnu stazu na SP-u u Garmisch-Partenkirchenu.

U petak će skijati veleslalom, a u nedjelju slalom. 

- Nema nikakvog pritiska. Sigurno je da imam velike šanse za medalju u slalomu, ali neću biti razočaran ako je ne osvojim - zaključio je Zagrepčanin, koji je jučer napustio Innerkrems.

Šamšal se vratio u Hrvatsku i čeka operaciju lijevoga koljena

Dalibor Šamšal pao je u ponedjeljak u kombinacijskom spustu. Riječanin je napravio pogrešku nakon skoka te je završio u mreži. Liječnički pregled nije donio dobre vijesti.

- Sezona je završila, ali najvažnije je da nisam teže stradao - rekao je naš skijaš Dalibor, kojem je dijagnosticirano puknuće stražnjega križnog ligamenta lijevoga koljena, ali i trzajna ozljeda vratne kralježnice.

Pad je bio vrlo težak. Izgledalo je loše.

- Imao sam umorne noge i napravio sam veliku pogrešku. Pokušao sam uhvatiti sljedeća vrata, ali to nije bila dobra odluka.

Šamšal se jučer vratio u Hrvatsku.

- Još se ne zna tko će operirati Dalibora i gdje će to biti. Samo je važno da sve prođe kako treba - rekao je Nenad Eror, glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza.

Najčitaniji članci