Sport

Komentari 4

Kouassi i Ohandza zabijaju više od Hulka, Oscara ili Lavezzija!

Kouassi i Ohandza zabijaju više od Hulka, Oscara ili Lavezzija!

Jean Edvard Kouassi i Franck Ohandza ove sezone izazivaju 'strah i trepet' pred suparničkim vratima, bivši napadači Hajduka efikasniji su i od puno cjenjenijih i skupljih igrača...

Hajduk je proteklih godina u svojim redovima ima nekolicinu kvalitetnih golgetera, a navijači bijelih sa sjetom se prisjete vremena kada su u vrhu napada imali Jeana Evrarda Kouassija ili Francka Ohandzu. A "Hajdukovi Afrikanci" danas su na privremenom radu u Kini, Kouassi brani boje Wuhan Zalla, dok Ohandza nastupa za Henan Jianye. A obojica na "drugom kraju svijeta" pružaju sjajne partije.

Jean Evrard Kouassi već je četiri godine u Kini, Hajduk ga je u veljači 2015. godine za dva milijuna eura transferirao u Shanghai SIPG, odakle je u siječnju 2017. godine prešao u Wuhan Zall. A hitronogi napadač iz Obale Bjelokosti igra sjajnu sezonu, u 13 prvenstvenih nastupa ove sezone postigao je devet pogodaka, tome dodao i četiri asistencije. Prilično dojmljivo...

Franck Ohandza se u veljači 2018. godine za 1,2 milijuna eura zaputio u kineski Shenzen odakle je godinu dana kasnije prešao u Henan Jianye. Kamerunac je oduševljavao na Poljudu, a sada se na isti način predstavlja u Kini. Ove sezone zaigrao je u 17 prvenstvenih utakmica, zabio osam golova, asistirao četiri puta. A o kakvim se brojkama radi pokazuje i činjenica da su po osam golova ove sezone zabili Hulk i Eder, po sedam ih imaju Ighalo i Talisca, šest su zabili Alan i Oscar, a četiri Bakambu.

A pogledamo li njihove tržišne vrijednost, jasno je kakvu je Hajduk u svojim redovima imao napadačku kvalitetu. Hulk je prema Kini 2016. godine iz Zenita otišao za 55,8 milijuna eura, Oscara su 2017. godine Kinezi Chelseaju platili 60 milijuna eura, dok je transfer Cedrica Bakambua iz Villarreala koštao "samo" 40 milijuna eura.

Najčitaniji članci