Obavijesti

Sport

Komentari 361

Niko Kovač pozvao je Benka i Maleša, nema Sammira i Alena

Niko Kovač pozvao je Benka i Maleša, nema Sammira i Alena
7

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije za utakmice s Islandom pozvao je između ostalih i Matu Maleša te Leona Benka, a izostavio Halilovića i Sammira

VIDEO

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač objavio je popis igrača, koji će konkurirati za ključne dvije utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u dodatnim kvalifikacijama protiv Islanda (15. i 19. studenog). Kovač je u reprezentaciju pozvao Leona Benka i Matu Maleša, dok je Ognjen Vukojević na čekanju zbog akumuliranih žutih kartona pa će propustiti prvu utakmicu. Izostavio je i Alena Halilovića te Sammira.

<<<Kovač odlučio: Reprezentacija će trenirati u Velikoj Gorici>>>

- Pozvao sam 25 igrača. Bili smo Robert i ja kod Perišića, Olića, Modrića, pa smo se spustili do Srne i Eduarda, pa smo obišli Petrića, Kranjčara i Jelavića, a vidjeli smo i Mandžukića. Naš je dojam pozitivan, saznali smo da je atmosfera u svlačionici bila dobra. Ali na terenu je bilo 11 pojedinaca, nije to bio kolektiv. Nismo tenisači, nogomet je kolektivan sport. Dečki su optimistični što se tiče bliske budućnosti, vidi se to po njihovim nastupima u klubovima, svi su u punom pogonu, dobro igraju i zabijaju - rekao je izbornik Kovač na početku konferencije za medije i dodao:

- Mi smo uvjereni da ćemo u ove dvije utakmice izboriti prolaz na SP. Znam da će biti teško. Čuo sam se sa starijim igračima, svi su potvrdili isto, ovo što je bilo, zaboravljeno je. Idemo naprijed i znamo što je cilj.

'Islanđani igraju jednostavan nogomet'

Osvrnuo se novi izbornik na Islanđane i njihovu igru.

- Pogledali smo njihovih pet, šest zadnjih utakmica. Mislim da smo ih skenirali od glave do pete, znamo kako igraju. Imamo plan kako ćemo im pristupiti u tim utakmicama. Neće to biti nešto novo, ali će biti dobro. Islan ima savršenu momčad u fazi napada i obrane. Igraju jednostavan nogomet, direktni su, imaju igrače iz velikih liga. Oni nisu srećom došli do drugog mjesta i čeka nas ozbiljna borba. Visoki su, jaki, brzi i agresivni. Tehnički smo bolji, ali samo ako pružimo sto posto. Ako ne pružimo, onda smo izjednačeni - rekao je Kovač, koji se ne boji vremenskih neprilika na Islandu:

- Sve je u glavi, ako je pristup prvi onda ne smeta ni mećava, ako pristup nije pravi, neće nam pomoći ni sunce.

Kranjčar i Vrsaljko moraju na pregled

- Šime Vrsaljko je zadobio nezgodan udarac, otići će na magnetsku rezonancu, a Niko Kranjčar je sam tražio zamjenu u utakmici, ići će na pregled pa ćemo vidjeti što je s njim, on pretpostavlja da će uskoro biti u punom pogonu.

Prokomentirao je poziv Mati Malešu.

- Maleš igra cijelu sezonu vrlo dobar nogomet, malo je zapostavljen u Hrvatskoj. Znam jako dobro kako treba igrati zadnji vezni. Isto vrijedi i za Benka koji jako dobro igra u Rijeci.

Rijeka ima više reprezentativaca od Dinama i Hajduka

Zanimljivo je da je Niko Kovač ovim pozivom prekinuo dominaciju Dinama u reprezentativnom dresu. Nakon dugo vremena u reprezentaciji je samo jedan igrač Dinama, Josip Šimunić. Nema tu više Sammira, Halilovića, Pivarića, Ademija... Dolazimo tako do iznenađujućeg podatka da Rijeka za ovu reprezentativnu akciju ima više igrača od Dinama i Hajduka (Lovre Kalinić). Iz Rijeke su pozvani Benko i Maleš.

Popis reprezentativaca za Island:

  • GOLMANI: Pletikosa, Subašić, Kalinić
  • OBRANA: Srna, Vida, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Strinić, Schildenfeld, Vrsaljko
  • VEZA: Rakitić, Modrić, Badelj, Perišić, Kovačić, Kranjčar, Maleš, Iličević
  • NAPAD: Mandžukić, Olić, Eduardo, Jelavić, Rebić, Benko
  • PRETPOZIV: Zelenika, Kalinić, Bubnjić, Vukojević
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 361
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao