Obavijesti

Sport

Komentari 596

Kovač: Zašto se moji igrači ne bacaju na glavu? Pa pitajte ih!

Kovač: Zašto se moji igrači ne bacaju na glavu? Pa pitajte ih!
1

Svatko igra u klubu i ima svoju pripremu, ali u reprezentaciji se mora dati sve od sebe od prve do zadnje minute, rekao je Niko Kovač nakon poraza od Norveške

VIDEO

Apsolutno zaslužena pobjeda Norveške. Mislim da smo, osim u prvih pet-deset minuta drugog dijela, u svim segmentima nogometne igre, bili lošija momčad. Pokazali su sve što smo htjeli mi: želju, htijenje, ostavili su srce na terenu. Ako se ne bacaš na glavu, onda nemaš šanse. Tako se to ne radi, rekao je izbornik Niko Kovač nakon poraza hrvatske nogometne reprezentacije u Oslu od Norveške (2-0) u sklopu kvalifikacija za Euro 2016.

Zašto Hrvatska nije izgledala kvalitetno iako bi, po imenima, trebala? Izbornik preusmjerava odgovornost.

- To pitanje postavite igračima. Sve ono što smo zahtijevali, nisu napravili. Mi smo sigurno odgovorni, ali na terenu je 11 igrača koji moraju to odraditi. Znali su da je Norveška fizički jaka i da će imati puno opasnih prekida.

- Svatko igra u svom klubu i ima svoju pripremu, ali u reprezentaciji se mora dati sve od sebe od prve do zadnje minute. Mi to nismo učinili i zato nismo dobili Azerbajdžan i Norvešku.

- U prvom dijelu obje su momčadi malo čekale, nitko nije imao rizik. U drugom dijelu dobro smo krenuli jer smo rekli neke stvari na poluvremenu. Međutim, ako imate toliko prilika i ne zabijete gol, uvijek se dogodi da na drugoj strani jedna lopta zaluta u mrežu. Na koncu nismo zaslužili pobjedu.

Kada ti momčad izgubi, onda ni taktika ne štima.

- Marcelo Brozović trebao je biti iza napadača, htjeli smo kroz kombinatoriku doći u međuprostor iza obrambene linije, ali rijetko je kada to uspjelo. Ipak, ne bih ulazio u pojedince. Svi se na terenu moraju pitati kako su odigrali.

- Mogli smo ubaciti još jednog napadača, ali koga izvaditi? Da primimo još dva-tri komada? - pitao se Kovač koji još vjeruje u plasman na Euro iako su "kockasti" pali na treće mjesto u skupini H:

- Normalno da vjerujem, imamo dvije utakmice. Moramo očekivati kiks Norveške, ali u nogometu je sve moguće, vidjeli smo to i u ovim kvalifikacijama.

Ostavka?

- To uopće nije bitno, najbitnija je reprezentacija. Je li to moje ime ili nečije drugo, to nije važno. Ljudi koji su odgovorni donijet će najbolju odluku za nogomet i za hrvatsku reprezentaciju - zaključio je Niko Kovač za HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 596
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti