Obavijesti

Sport

Komentari 70

Kovač: Igračima prijete kartoni, ali neću kalkulirati s postavom

Kovač: Igračima prijete kartoni, ali neću kalkulirati s postavom
8

Iako kartoni prijete Ćorluki, Modriću, Rakitiću, Mandžukiću, Kranjčaru, ma previše ih ima, kao nikad dosad, mi moramo tamo igrati pravi nogomet, rekao je izbornik

VIDEO

Na put na Island će baš svi nogometaši, pa i Ivica Olić za kojeg još nismo sigurni da će nastupiti u Reykjaviku, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač.

- Ivica još nije trenirao na terenu, nego samo u teretani. U srijedu će pokušati trenirati na travnjaku. Osjeća se sve bolje i zato smo zadovoljni. Istina, još ne znamo s kime ćemo raspolagati, no sve je u redu.

Objasnio je potom Niko zašto svi igrači idu na daleko putovanje.

- Težimo zajedništvu, to je jedan od razloga. Drugi je razlog da svi ostali koji neće igrati vide kako igra Island, jer to nam može pomoći u uzvratnoj utakmici. Imamo puno igrača sa žutim kartonima i zato je to dobro. Dakle, svatko treba uživo biti upućen u islandsku igru i njihov sustav. Jer bi i mogao zaigrati u uzvratu protiv Islanda.

Kartoni prijete Ćorluki, Modriću, Rakitiću, Mandžukiću...

Hoće li velika prijetnja brojnim kartoniranim hrvatskim igračima utjecati na sastavljanje momčadi?

- Neće! Iako kartoni prijete Ćorluki, Modriću, Rakitiću, Mandžukiću, Kranjčaru, ma previše ih ima, kao nikad dosad, mi moramo tamo igrati pravi nogomet. Ne igramo košarku, zato se neće kalkulirati s postavom. Ako je zbog interesa igre potrebno požutjeti onda će se požutjeti.

Na pitanje je li Pranjić pozvan samo kao alternativa ozlijeđenom i kući puštenom Striniću, Kovač odgovara:

- Pranjić može igrati na brojnim mjestima i pozvan je jer je kvalitetan igrač. Igrao je u velikim klubovima i mogu ga koristiti na tri do četiri mjesta u momčadi. Zato je tu.

Izbornik Kovač tvrdi da je blizu prvoj postavi, ali...

- Isprobavamo razne varijante, mislim da sam sastav definirao na 90 posto, ali i to se može posve promijeniti. Svi se trude na treningu i stvarno sam zadovoljan s angažmanom igrača.  Vjerujte, nije nam toliko naporno fizički koliko psihički. Dečki i ja moramo puno razmišljati, puno smo radili na taktičkom dijelu. Stoga, već smo na tragu neke percepcije kako će to izgledati. No, sastav će prvo saznati moji igrači, a tek onda javnost.

Šimunić na lijevom beku?

Priča se da će Šimunić igrati na lijevom boku.

- Pa on je to već igrao, kao i Pranjić, Ćorluka, Lovren. No ne mogu otkriti sastav!

O Islandu Kovač ponavlja stare činjenice, ima ipak i novih.

- Pazite, Island je veoma kvalitetan s dobrim izbornikom. Nesumnjivo je zasluženo u dodatnim kvalifikacijama. Igra moderno, organizirano. Možda se može reći da preskaču igru, pucaju duge lopte. Imaju visoke igrače opasne u prekidu. Dobro izvode sve prekide, ne samo kornere, već i slobodne udarce i aut. To je njihova igra i bilo bi najbolje da imaju što manje prekida. Što bude manje takvih prekida to bolje za  nas.

Naposljetku je Kovač  opisao svoje osjećaje uoči izborničkog debija.

- Vjerovali mi ili ne, bolja sad spavam nego dok sam vodio mladu reprezentaciju. Nisam robot, pa imam osjećaje, ali to su osjećaji pozitivne nervoze. I osjećam ih jače iz minute u minutu.

Lagerbäck tvrdi da niste u stanju za pet dana preporoditi Hrvatsku, pokušali su novinari isprovocirati Niku.

- To je on rekao? Vidjet ćemo!

Lagerbäck: Kovač nije mogao puno promijeniti u par treninga

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta