Obavijesti

Sport

Komentari 5

Kovač s Monacom osigurao 1/8 finala EL, dalje prošao i Vlašić

Kovač s Monacom osigurao 1/8 finala EL, dalje prošao i Vlašić
2

Kolo prije kraja Europske lige situacija u mnogim skupinama još nije riješena. Tako će Rangersi Borne Barišića i Bronby Josipa Radoševića još u borbu za 'europsko proljeće'

VIDEO

Nogometaši Monaca, West Hama i Bayer Leverkusena osigurali su plasman u osminu finala Europske lige nakon što su kolo prije kraja osigurali prva mjesta u svojim skupinama. Prije ovoga kola "jedinicu" je osigurao i Lyon. Monaco našeg Nike Kovača je u susretu petog kola skupine B pobijedio Real Sociedad sa 2-1. Golove za momčad iz Kneževine zabili su Volland (28) i Fofana (38), a za goste Isak (35).

Europa League - Group B - AS Monaco v Real Sociedad

U drugom susretu PSV je sa 2-0 pobijedio Sturm, a golove su zabili Carlos Vinicius (45) i Bruma (56). Kolo prije kraja Monaco vodi na ljestvici sa 11 bodova, PSV ima tri boda manje, ali je slabiji u međusobnom srazu pa ne može osvojiti grupu. Real Sociedad na trećem mjestu ima šest bodova, a posljednji je Sturm s jednim bodom.

Tko će uz Monaco nastaviti natjecanje u play-offu Europske lige, a tko seli u Konferencijsku ligu saznat ćemo nakon izravnog sudara Real Sociedada i PSV-a u zadnjem kolu. Lyon je u dvoboju A skupine na gostovanju pobijedio Brondby sa 3-1 potvrdivši prvo mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Domaćin je poveo u 53. minuti golom Uhrea, no "lavovi" su okrenuli rezultat s tri gola, a strijelci su bili Cherki (57, 66) i Slimani (76). Josip Radošević je za Brondby igrao do 76. minute, a Marko Divković posljendjih 15 minuta. Rangers je u izravnom sudaru za drugo mjesto pobijedio Spartu Prag sa 2-0, a oba gola je zabio Morelos (15, 49). Borna Barišić je odigrao cijeli susret za škotskog velikana.

Europa League - Group A - Brondby v Olympique Lyonnais

Lyon vodi na ljestvici sa 15 bodova, Rangers ima sedam, Sparta četiri, a Brondby dva boda. Prvo mjesto osigurao je i West Ham u skupini H. Englezi su u Beču porazili Rapid sa 2-0 osiguravši prvo mjesto u skupini. Gosti su poveli u 40. minuti golom Jarmolenka, a u sudačkoj nadoknadi Noble je golom iz kaznenog udarca zabio za 2-0.

U drugom susretu Dinamo i Genk su odigral 1-1. Na ljestvici vodi West Ham sa 13 bodova, Dinamo ima sedam bodova, Genk pet, a Rapid tri boda. U skupini G Bayer Leverkusen je osigurao prvo mjesto, a Real Betis plasman u play-off Europske lige. Celtic seli u Konferencijsku ligu. Betis je u Sevilli slavio protiv Ferencvárosa s 2-0, a Bayer u Leverkusenu Celtic s 3-2. Hrvatski reprezentativac Josip Juranović postigao je u 40. minuti iz penala gol za 1-1, dok je Marijan Čabraja odigrao cijeli susret za mađarski sastav.

VIDEO Juranović je zabio penal 'panenkom', a Vlašić asistirao
VIDEO Juranović je zabio penal 'panenkom', a Vlašić asistirao

U skupini D Eintracht Frankfurt Royal Antwerp su odigrali 2-2, dok je Olympiakos pobijedio Fenerbahče sa 1-0. Eintracht i Ollympiakos idu dalje, no zadnje kolo će odrediti pobjednika skupine, njemački sastav ima dva boda više. Eintracht je poveo preko Kamade (13), izjednačio je Nainggolan (33), a goste u prednost doveo Samatta u 88. minuti, Ipak, u četvrtoj minuti nadoknade izjednačio je Paciencia. Kristijan Jakić je igrao do 89. minute za njemački sastav. U drugom susretu Olympiakos je golom Soaresa u 90. minuti pobijedio Fenerbahče. Eintracht vodi sa 11 bodova, Olympiakos ima devet, Fenerbahče pet, a Antwerp jedan.

Europa League - Group D - Eintracht Frankfurt v Royal Antwerp

U skupini C Leicester City je pobijedio Legiju iz Varšave sa 3-1Thomas (11), Maddison (21), Ndidi (33) su zabili za engleski sastav, a Mladenović za goste (26). U drugom dvoboju iz ove skupine Spartak je u srijedu u Moskvi pobijedio Napoli sa 2-1 upisavši i drugu pobjedu protiv lidera Serie A ove sezone. Napoli je ove sezone zabilježio smo tri poraza, jedan u Serie A prošlog vikenda od Intera, te dva u Europskoj ligi i to oba od moskovskog sastava.

Spartak je u prvom susretu u Napulju slavio 3-2, a sinoć sa 2-1. Domaćin je poveo već u drugoj minuti utakmice iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Aleksander Sobolev. U trenucima dok je Napoli bio blizu izjednačenja, Sobolev je na Mosesov ubačaj zabio za 2-0.  Napoli je u drugom dijelu zaigrao daleko bolje i 64. minuti  Elmas je glavom pogodio za 2-1 na Petagninu asistenciju. Na ljestvici vodi Leicester s osam bodova, Napoli i Spartak imaju po sedam bodova, a Legia šest.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub