Obavijesti

Sport

Komentari 17

Kovačić: Zidane mi vjeruje, a kad mi on govori, ja slušam...

Kovačić: Zidane mi vjeruje, a kad mi on govori, ja slušam...
1

Jako sam sretan i ponosan što sam ovdje. Mlad sam i trebam nastaviti s dobrim utakmicama, izjavio je Mateo u svom prvom obraćanju medijima nakon dolaska u klub

VIDEO

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić, koji je u pobjedi 4-2 nad Athletic Bilbaoom pružio zapaženu partiju, rekao je da ima povjerenje trenera Zinedine Zidana a da je za Hrvatsku najvažnije da svi reprezentativci igraju što više.

- Igram na istoj poziciji kao i kod Beníteza, Zidane mi je ukazao povjerenje danas a na meni je da to iskoristim, da dobro treniram i radim - rekao je Mateo Kovačić za Hinu podno stadiona Santiago Bernabéu. 

- Atmosfera među nama igračima je fenomenalna - dodao je.

"Ponosan sam što sam ovdje"

Kovačić je protiv Athletica počeo utakmicu u veznom redu zajedno s Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom a teren je napustio u 72. minuti ispraćen ovacijama.

- Jako sam sretan i ponosan što sam ovdje. Mlad sam i trebam nastaviti s dobrim utakmicama - izjavio je u svom prvom obraćanju medijima nakon dolaska u klub u kolovozu.

- Osobno, i kod Beníteza mi je bilo dobro, a isto tako mi je dobro i kod Zidana, treninzi su jako kvalitetni. Kada Zidane govori ja slušam, rekao mi je da budem miran, da mirno igram. Utjecaj Zidana se osjeća na čitavoj momčadi - rekao je Mateo.

Pobjedom nad baskijskim klubom Real Madrid je zadržao priključak za Atlético Madridom i Barcelonom, a 21-godišnji vezni igrač vjeruje da još uvijek može do naslova prvaka Španjolske.

"Igramo dobro, ništa još nije gotovo"

- Ima još utakmica do kraja, u nogometu se promijeni sve u dva kola tako da dosta toga možemo postići, igramo dobro, moramo slijediti ovaj put - istaknuo je.

Osvrnuo se i na hrvatsku reprezentaciju koju krajem idućeg mjeseca čekaju prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske.

- S obzirom da se radi o prijateljskim utakmicama vjerujem da će izbornik rotirati momčad, no najbitnije je da svi igramo u svojim klubovima te da spremni dočekamo ono najvažnije, Europsko prvenstvo - rekao je Kova.

Kovačića u srijedu očekuje okršaj protiv Rome u Ligi prvaka, a talijansku momčad dobro poznaje iz vremena kada je nosio dres milanskog Intera.

- Očekujemo jako tešku utakmicu. To je za nas važan susret, a u Ligi prvaka je uvijek lijepo igrati - napomenuo je dodavši kako će Real Madrid nastojati osvojiti to natjecanje. 

O svom suigraču Luki Modriću rekao je: 

- On je uvijek na najvišoj razini jer igra jako dobro. On je veliki igrač i moj prijatelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika