Sport

Komentari 23

Kozniku sanja: Ja izbornik, a Hrvatska protivnik Kosova...

Kozniku sanja: Ja izbornik, a Hrvatska protivnik Kosova...

Prošao sam puno toga kao igrač i sad sam spreman voditi Kosovo. Da nas bar stave u grupu s Hrvatskom u kvalifikacijama, rekao je Ardian Kozniku, bivši član "vatrenih"

Nikad dosta ovih sretnih dana, kaže Ardian Kozniku.

Kosovo je, poslije Uefe, priznala i Fifa pa će biti dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Veliki su izgledi da završi baš u skupini u kojoj je Hrvatska jer je to jedna od dvije skupine koje imaju po pet reprezentacija. Kozniku jedva čeka.

- To bi bilo fenomenalno - kaže nekadašnji reprezentativac Hrvatske.

- Ne znam za koga bih navijao. Ako sam navijač, sjeo bih na tribinu i rekao: ‘Ma neka pobijedi bolji!’ Ali ako sam na nekoj drugoj funkciji, onda bih ja htio pobijediti - objasnio je kandidat za izborničko mjesto reprezentacije Kosova.

- Glupo je da se sam nudim, ali prošao sam puno toga kao igrač, obrazovao sam se i spreman sam voditi Kosovo. Želim vratiti Kosovu za sve, volio bih da budemo kao Hrvatska u tom smislu i da izbornik bude bivši igrač, kao što su to ovdje bili Bilić, Štimac i Kovač.

Kozniku je godinama zazivao makar prijateljski ogled između svoje dvije domovine.

- Govorio sam i Vlatku Markoviću i Davoru Šukeru da bih to volio. A sad se to može dogoditi u kvalifikacijama za SP u Rusiji! - presretan je bivši član Hajduka i Dinama.

Kosovo će dobiti velike protivnike u susjednoj reprezentaciji Srbije, ali u ostatku svijeta tu bi reprezentaciju mogli gledati sa strahopoštovanjem. Pogotovo ako svi Kosovari odluče zaigrati za domovinu.

- Pričekat ćemo da prođe Euro u Francuskoj pa onda počinjemo s razgovorima. Ne smijemo dovesti te ljude u neugodnu situaciju ako ne žele igrati za Kosovo, razumijem da Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka i Valon Behrami vole Švicarsku koliko ja volim Hrvatsku. Ali tko ih ne bi volio imati u svojoj reprezentaciji?

Uz Švicarce, spominju se još i Albanac Lorik Cana te nekadašnji Dinamov Crnogorac Fatos Beqiraj. Ako se i ne odazovu, Kozniku nema straha.

- Kosovo je uvijek imalo mnogo talentiranih nogometaša, a sad će dobiti i pravu priliku.

Najčitaniji članci