Sport

Komentari 22

Mercedes povukao žalbu protiv Verstappena, a Wolffova žena tvrdi: Hamiltona su pokrali!

Mercedes povukao žalbu protiv Verstappena, a Wolffova žena tvrdi: Hamiltona su pokrali!

'Napravili ste ovo natjecanje za titulu prvaka čudesnim. Max, čestitamo tebi i cijelom timu. Uživat ćemo u borbi na stazi iduće sezone', na kraju su čestitali na pobjedi Red Bullu i Verstappenu iz Mercedesa

Otišli smo iz Abu Dhabija u nevjerici nakon svega što smo vidjeli. Naravno, dio je igre izgubiti utrku, ali drugačije je kad izgubite vjeru u utrkivanje. Zajedno s Lewisom, pažljivo smo promišljali kako ćemo se oglasiti o finalu sezone u Formuli 1. Uvijek nas je vodila ljubav prema sportu i vjera da bi svaka utrka trebala biti osvojena po zaslugama. Mercedes će se pobrinuti da komisija izgradi bolju zajednicu u Formuli 1 za svakog navijača i svaki tim te se uzdati u FIA-u da će odraditi svoj posao u procesu, zato povlačimo žalbu, objavili su na Twitteru iz Mercedesa četiri dana nakon što je titulu ovosezonskog prvaka u Formuli 1 odnio Max Verstappen Red Bullu.

Prvo su se u Mercedesu odlučili otići na arbitražu, ali ipak do toga neće doći. Lewis Hamilton tako ove sezone neće doći do osmog naslova svjetskog prvaka. Podsjetimo, direktor utrke Michael Masi 'omogućio' je Verstappenu da promijeni gume nakon što se pet krugova prije kraja Nicholas Latifi zabio u zid i izazvao izlazak sigurnosnog automobila, zbog čega se Hamiltonova prednost pred Verstappenom potpuno istopila.

- Razlog zbog kojeg smo uložili žalbu je taj da su pravila o safety caru iskorištena na način da utječu na ishod utrke, nakon što je Lewis kontrolirao cijelu utrku i išao prema naslovu svjetskog prvaka. Uložili smo žalbu zbog sportske pravde, a od tad smo u kontaktu s FIA-om i vrhom Formule kako bi u budućnosti svi znali pravila pod kojima se natječu.

Russian Grand Prix

Na kraju je Nizozemac ušao u cilj ispred Hamiltona što mu je donijelo titulu, a iako su cijelu sezonu uglavnom bili 'na nož' preko medija, odlučili su u Mercedesu čestitati i pružiti ruku pomirenja konkurentima.

- Maxu Verstappenu i Red Bull Racingu, iskazujemo im veliko poštovanje za sve postignute uspjehe ove sezone. Napravili ste ovo natjecanje za titulu prvaka čudesnim. Max, čestitamo tebi i cijelom timu. Uživat ćemo u borbi na stazi iduće sezone - zaključili su.

Abu Dhabi Grand Prix

Tako će Verstappenu danas i službeno biti uručen trofej pobjednika, a Mercedes će iduće sezone zasigurno 'gristi' više nego ikad kako bi dobio zadovoljštinu za sve izgubljeno. Doduše, Toto Wolff i njegova supruga još su se malo požalili na Twitteru, ali to im više ništa neće pomoći.

- Teško je uopće shvatiti što se točno dogodilo, ali zbog toga se osjećam loše. Ne zbog poraza, jer su Max i Red Bull zasluženi pobjednici i oduvijek sam znala da postoji mogućnost da se to dogodi, ali način na koji je Lewis pokraden me ostavio u nevjerici - poručila je Susie Wolff.

Najčitaniji članci