Obavijesti

Sport

Komentari 18

Kraj veličanstvene ere: Karim Benzema odlazi iz Real Madrida

Kraj veličanstvene ere: Karim Benzema odlazi iz Real Madrida

Real Madrid i naš kapetan Karim Benzema dogovorili su završiti njegov briljantni i nezaboravni period u našem klubu. Real želi iskazati zahvalnost i svu svoju ljubav čovjeku koji je jedna od naših najvećih legendi, napisao je Real

VIDEO

Godinama je bio u sjeni i podcijenjen od strane stručnjaka, ali odlaskom Cristiana Ronalda preuzeo je odgovornost u Real Madridu. I pokazao kakva je klasa. Rušio je rekord za rekordom pa prošle sezone u 35. godini života zajedno s Lukom Modrićem osvojio Ligu prvaka i smjestio u svoje vitrine Zlatnu loptu.

Pokretanje videa...

Realovi navijači iz Hrvatske 00:56

Jednoj veličanstvenoj eri došao je kraj nakon 14 godina. Karim Benzema (35) na kraju sezone odlazi iz Real Madrida nakon isteka ugovora, potvrdio je španjolski velikan na svojim stranicama. 

- Real Madrid i naš kapetan Karim Benzema dogovorili su završiti njegov briljantni i nezaboravni period u našem klubu. Real želi iskazati zahvalnost i svu svoju ljubav čovjeku koji je jedna od naših najvećih legendi - napisao je Real Madrid.

Legenda Reala posljednji put će na Santiago Bernabeuu istrčati danas od 18.30 kada kraljevski klub igra protiv Athletic Bilbaa posljednje kolo La Lige. Bit će to oproštaj nabijen emocijama. Tuga zbog odlaska, ali ponos i sreća kada pogleda kakvo nasljedstvo je ostavio iza sebe.

Spanish football La Liga match - Real Madrid vs Valladolid

Došao je u Real 2009. godine kao golobradi klinac koji ima veliki potencijal. Već prvi prvom dodiru bilo je jasno da nije s ovog planeta, da ima nešto u njegovoj desnici. Nije početak bio lagan, bio je suočen s kritikama i podcjenjivačkim komentarima. Zabijao je golove, ali nije uspio iskočiti pored najveće zvijezde Cristiana Ronalda. Prodisao je njegovim odlaskom 2018. godine i pokazao o kakvom genijalcu je riječ.

Za Real je u 647 utakmica zabio čak 353 gola, što ga smješta na drugo mjesto najboljeg strijelca u povijesti kluba iza Crististiana Ronalda, a zauvijek će se pamtiti prošla sezona u kojoj je utrpao 42 gola u svim natjecanjima. Osvojio je rekordnih 25 trofeja, koliko ima i Marcelo. Pet puta podignuo je trofej Lige prvaka i svjetskog klupskog prvenstva, četiri puta je s klubom osvojio naslov prvaka Španjolske uz isti broj europskih i španjolskih superkupova te tri Kupa kralja. 

Real Madrid's Karim Benzema receives the Marca Legend Award

Ove sezone nije uspio s klubom osvojiti Ligu prvaka, njihovo najdraže natjecanje, ali odlazi u džepu s Kupom kralja, kao sjajan pečat za kraj jedne čudesne ere.

Gdje će Benzema nastaviti karijeru?

Francuskom velemajstoru na kraju sezone istječe ugovor. Već neko vrijeme pričalo se o potencijalnom odlasku, a buru među navijačima Reala digla je informacija kako mu je saudijski Al-Ittihad ponudio čak 400 milijuna eura za dvije sezone. Benzema prije nekoliko dana nije htio otkriti odlazi li. 

- Sad sam ovdje, uživam svakog dana, dobro treniram i imam važnu utakmicu ovu subotu (u nedjelju, op.a.). Poruka za navijače? Zašto bih govorio o budućnosti kad sam u Madridu? Onaj tko govori je internet, a internet nije stvarnost - rekao je na dodjeli nagrade Marca Leyenda. 

Copa del Rey - Semi Final - Second Leg - FC Barcelona v Real Madrid

Na kraju ipak nije uspio odoljeti zovu saudijskih milijuna. Ugovor s Realom neće produljiti pa je sve izvjesnije kako će se pridružiti Cristianu Ronaldu na Bliskom istoku. Nekada su žarili i palili zajedno na terenu, a sada će biti rivali. 

Real tako ostaje bez svog najboljeg igrača, legende i još jednog člana velike generacije koja polako odlazi u povijesti. Mladi lavovi polako preuzimaju glavnu ulogu na pozornici, a jedni od posljednjih starosjedioca su Luka Modrić i Toni Kroos koji će u Realu ostati i sljedeće sezone. Zvijezde koje i dalje sjaje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union