Obavijesti

Sport

Komentari 202

Pao prvi par svijeta: Hrvatska je korak do finala Davis Cupa!

Pao prvi par svijeta: Hrvatska je korak do finala Davis Cupa!
11

Hrvatskoj teniskoj reprezentaciji treba još samo jedna pobjeda do ulaska u finale Davis Cupa. Kumovi Marin Čilić i Ivan Dodig pobijedili su u vatrenom Višnjiku najbolji par svijeta 7-6, 5-7, 7-6, 6-3

VIDEO

Hrvatska je na mali korak do novog finala Davis Cupa! U trećem meču polufinalnog susreta s Francuskom pao je najbolji par svijeta. Kumovi Marin Čilić i Ivan Dodig pobijedili su Mahuta i Herberta 3-1 u setovima (7-6, 5-7, 7-6, 6-3) pred fantastičnim navijačima u Višnjiku.

- Nevjerojatan meč, Čilić i Dodig bili su na nivou kao u SAD-u. Velik je to ulog, finale Davis Cupa, morao sam staviti Čilića u igru bez obzira na grčeve jučer. Ivan i Marin se razumiju, kuže jedan drugoga iako ne igraju često zajedno. Marin je vođa ove ekipe i svjestan je da mora ovako igrati ako želimo pobijediti - rekao je izbornik Željko Krajan za HTV.

I doista, bio je to nevjerojatan meč, sami vrh svjetskog tenisa. Upravo takav meč trebao nam je da bismo izborili veliku priliku za slavlje, priliku da pred svojim navijačima izborimo finale Davis Cupa. Bila je to igra živaca u kojoj su naše tenisače ovoga puta sjajno s tribina nosili navijači. Odlično popunjen Višnjik prepoznao je majstorije međugorskog dvojca i u pravom trenutku nosio ga do ključnih poena. No ništa još nije gotovo, sutra nam treba još jedna pobjeda, a nju će pokušati osigurati Marin Čilić u prvom meču dana. Ne uspije li pobijediti, na teren će Borna Ćorić protiv Pouillea.

- Sutra idemo dalje, Marin igra protiv Gasqueta i pokušat ćemo to završiti. Ma, ova dvojica su čudo, najbolji su - euforičan je inače smireni Željko Krajan.

Ponoviti 2005.? Zašto ne?!

Sve ovo nekako jako podsjeća na 2005., godinu u kojoj su nas Ivan Ljubičić i Mario Ančić vodili do naslova. Ovoga puta tu su Marin Čilić, Ivan Dodig, Borna Ćorić... Prođemo li u finale, a jako smo blizu tome, vjerojatno ćemo igrati protiv Argentine koja vodi protiv Velike Britanije 2-1. A to je jako dobra vijest za nas jer bi u tom slučaju igrali kod kuće. No, ajmo prvo srušiti i tu Francusku.

Hrvatska (Dodig/Čilić) - Francuska (Mahut/Herbert) 7-6, 5-7, 7-6, 6-3

ČETVRTI SET 6-3

  • Hrvatska ima 2-1 u polufinalu Davis Cupa! U posljednjem setu slavili smo 6-3!
  • Hrvatska vodi 5-3, samo nam još jedan gem treba do velike pobjede protiv najboljeg para na svijetu. Servira Herbert koji je nešto slabija karika u francuskom paru. Velika prilika.
  • Još smo korak bliže pobjedi. Marin Čilić sjajno je servirao i Hrvatska vodi 4-2 uz ovacije tribina. Servira Mahut.
  • Sjajan početak četvrtog seta, prvi put danas imamo break. I to protiv Mahuta koji dominira danas na svom servisu. Imamo 2-1 i servis. Ovo je velik korak prema novom bodu pred posljednji dan polufinala. Ivan Dodig potvrdio je break i Hrvatska vodi 3-1.
  • Evo nas u četvrtom setu nakon tri sata i 10 minuta igre. Prvi servira Herbert.

TREĆI SET 7-6

  • Ponovno idemo u tie-break. Ušli smo dobrim servisom Marina Čilića, a onda uzeli mini-break Herbertu i došli u prednost koju smo držali do servisa Čilića koji griješi i Francuzi su se približili na 5-4, a onda nakon svojih servisa i prestigli nas sa 6-5. Dodig je sjajno odservirao svoj drugi servis i izjednačio na 6-6 da bi kasnije poveli 7-6. Set lopta na servis Mahuta. I sjajan potez Dodiga za 7-6 i 2-1 u setovima.
  • Hrvatska vodi 5-4, a na servisu je Herbert koji tijekom cijelog meča ipak nešto slabije servira od iskusnijeg Mahuta. I imali smo veliku priliku povesti 2-1 u setovima, set loptu, no Dodig je promašio cijelu lopticu kod rezultata 30-40 i Francuzi su se vratili i izjednačili na 5-5.
  • I u trećem setu nastavlja se izjednačen meč. Svatko drži svoj servis uz manje probleme i na servis francuskog para trenutačno je 3-2 za Hrvatsku. Budi se i publika na polovici trećeg seta i daje podršku Hrvatskoj koja vodi 4-3.
  • Krećemo u treći set servisom Marina Čilića i vodimo 1-0. Nakon Francuza na red je ponovno došao i Dodig, ovoga puta uvjerljivo je dobio svoj servis i Hrvatska vodi 2-1. 

DRUGI SET 5-7

  • Evo i prvog breaka u meču, na žalost na francuskoj strani. Poveli su Francuzi 6-5 nakon Dodigova servisa i sada serviraju za drugi set. Na žalost break je došao nakon velike prilike naših na servis Francuza kada je malo nedostajalo da ih breaknemo. Francuzi su na kraju samo potvrdili veliku prednost i izjednačili u setovima na 1-1.
  • I dalje se nastavlja bez breaka. Svaki od četvorice igrača drži čvrsto svoj servis, 3-3. Najneizvjesniji gem u meču do sada. Francuzi su opasno pritisnuli na servis Ivana Dodig, no nakon 10 minuta mučenja Hrvastka se ipak nekako izborila za 4-3 zahvaljujući dobrim servisima Dodiga i sjajnoj igri Čilića na mreži. S druge strane Francuzi su uvjerljivi na svom servisu i naš par nema šansu za break do sada.
  • Drugi set otvara Marin Čilić i uz probleme se ipak izvlačimo i osvajamo prvi gem u drugom setu. Ni nakon cijelog prvog seta te tri gema u drugom nitko još nije izgubio svoj servis. U ovom trenutku je 2-1 za Hrvatsku, a navijači u Višnjiku sve su glasniji. Ovo sada već u svakom pogledu izgleda kao Davis Cup susret. 

PRVI SET 7-6

  • Gotov je tie-break, Dodig i Čilić osvojili su prvi set 7-6. Nevjerojatno izjednačen set koji je odlučen tek u tie-breaku 8-6.
  • Ulazimo u sami kraj prvog seta. Francuski par vodi 5-4, a na redu za servis je Marin Čilić, ovoga puta ne smije pogriješiti. I nije, dominantno je prošao kroj svoj servis gem Marin i izjednačio na 5-5. Propustili smo veliku priliku na servis Mahuta. Marin i Ivan imali su break loptu, no Mahut je odlično servirao u nastavku i osigurao 6-5 vodstvo. Dodig je servirao za 6-6 bez izgubljenog poena i idemo u tie-brak.
  • Prvi veći problemi za hrvatski par. Francuzi su imali 0-40 na Marinov servis, no Čilić i Dodig se vraćaju i izjednačuju na 3-3. 
  • Iako ni danas tribine Višnjika nisu pune, atmosfera je nešto bolja no što je to bilo jučer. Francuzi su bez problema osvojili prvi gem i poveli 1-0. Na servisu je Marin Čilić  koji s tek jednim izgubljenim poenom osvaja svoj servis, 1-1. Servira Mahut i lakoćom osvaja svoj gem, na redu je Dodig. Sva četvorica bila su uvjerljiva na svojim servisima i nakon samo 14 minuta već je 2-2.
  • Počeo je treći meč polufinala Davis Cupa u Zadru. Prvi su na servisu Francuzi, točnije Herbert.
  • Željko Krajan prema očekivanjima je napravio promjenu za današnji susret parova u Zadru. Drugog dana polufinalnog Davis Cup susreta protiv Francuske na terenu u Višnjiku najbolji svjetski par Mahut - Herbert dočekat će kumovi Marin Čilić i Ivan Dodig.
  • Očekivana je to promjena kakvu je napravio i u četvrtfinalu kada su Dodig i Čilić pobijedili braću Bryan i pokazali da mogu pobjeđivati najbolje parove na svijetu. A jedan takav upravo ih danas očekuje od 15 sati u Višnjiku.
  • Čilić i Dodig su u Davis Cupu odigrali četiri meča te ostvarili dvije pobjede uz dva poraza. Mahut i Herbert su kao kombinacija debitirali u ovogodišnjem četvrtfinalu, kad su u pet setova nadigrali češki par Štepanek - Rosol. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu