Obavijesti

Sport

Komentari 44

Kralj zemlje: Rafa Nadal dobio Murraya za svoj 100. finale...

Kralj zemlje: Rafa Nadal dobio Murraya za svoj 100. finale...
4

Nadal je u polufinalu izbacio Murraya nakon dva sata i 43 minute igre 2-6, 6-4, 6-2. Španjolcu je to deseti finale u Monte Carlu i 100. finale na ATP turnirima...

VIDEO

Španjolski tenisač Rafael Nadal izborio je mjesto u svom desetom finalu Monte Carlo Mastersa, što mu je ujedno i stoto finale na ATP turnirima u karijeri, pobijedivši u subotnjem polufinalu Britanca Andyja Murrayja s 2-6, 6-4, 6-2 nakon dva sata i 43 minute igre.

Bio je to treći dvoboj Nadala i Murrayja u polufinalima na zemlji u Monte Carlu i treća pobjeda španjolskog tenisača koji sada vodi 17-6 u njihovim srazovima. Murray je odlično otvorio meč i s dva breaka uvjerljivo osvojio prvi set. Ravnopravna borba u drugom setu je potrajala do sedmog gema, kad je Nadal po drugi put oduzeo servis Murrayju i poveo 4-3.

Britanac je u trećem setu dopustio suparniku da s dva breaka povede 5-1, što je protiv Nadala na zemljanoj podlozi nenadoknadiva prednost. Nakon dva sata i 43 minute igre, te četiri neiskorištene meč-lopte, Španjolac je uspio realizirati petu za pobjedu kojom je stigao do desetog finala u Monte Carlu, a prvog nakon 2013. godine, kad je u dvoboju za naslov Novak Đoković prekinuo Nadalov pobjednički niz od osam uzastopnih trofeja u što je ugradio učinak 46-0.

Monfils protiv Nadala

Francuski tenisač Gael Monfils probio se u subotu do svog prvog finala na turniru Masters 1000 serije u Monte Carlu pobijedivši sunarodnjaka Jo-Wilfrieda Tsongu s uvjerljivih 6-1, 6-3 za 69 minuta.

Bio je to sedmi dvoboj Monfilsa i Tsonge, ali prvi na zemljanoj podlozi, te treća pobjeda trenutno 16. tenisača svijeta koji je ove sezone već bio finalist u Rotterdamu, a na šesti naslov u karijeri čeka od Montpelliera 2014. godine.

Od dosadašnjih pet naslova Monfils je osvojio samo jedan na zemlji i to prvi, 2005. godine u poljskom Sopotu, a u nedjelju će pokušati osvojiti svoj prvi trofej na turnirima Masters 1000 serije, nakon što je dvaput gubio finala u pariškom Bercyju (2009. i 2010.).

ATP Monte Carlo - polufinale:

Rafael Nadal (Špa/5) - Andy Murray (VB/2) 2-6, 6-4, 6-2

Gael Monfils (Fra/13) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/8) 6-1, 6-3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...