Obavijesti

Sport

Komentari 16

Pa kako će djeca zaspati nakon ovog? 'Kraljice šoka' šokirale Hrvatsku kao 'kauboji' u Parizu

Pa kako će djeca zaspati nakon ovog? 'Kraljice šoka' šokirale Hrvatsku kao 'kauboji' u Parizu
5

Mađarska je neviđenim preokretom izbacila Hrvatsku sa Svjetskog prvenstva rukometašica. Od napada za +7 do poraza, suza i jecaja na parketu. Nadamo se da djeca ovo nisu gledala na svom TV kanalu

VIDEO

Hrvatska je imala igračicu manje u 44. minuti, Nikolina Zadravec istrčala je kontru kod 18-12 za sedam razlike protiv Mađarske. Nije ušlo.  Dejana Milosavljević iz sedmerca je vratila na plus šest. Osamnaest minuta (!) Hrvatska nije zabila gol iz igre, još je triput Milosavljević zabijala sa sedam metara, zadnji put u 54. minuti za 22-18, a ključnim se pokazao promašaj u 59. minuti.

Sve to uspjele su prosuti izabranice Ivice Obrvana, Mađarice su pobijedile 23-22 i dokopale se olimpijskih kvalifikacija.

U utakmici koja će crnim slovima ostati upisana u povijest hrvatskog rukometa "kraljice šoka" tri godine nakon rezultata zbog kojega im se divila Lijepa Naša priredile su šok koji će teško moći izbrisati iz pamćenja do kraja života. Ispustile su iz ruku čistu pobjedu koja bi im, uz očekivanu kasniju pobjedu Švedske nad Crnom Gorom, otvorila vrata četvrtfinala SP-a i kvalifikacija Olimpijskih igara.

Što je pošlo po zlu u zadnjoj četvrtini utakmice? Napad nije pronalazio rješenje, stala je na golu i Tea Pijević i ponovila se utakmica protiv Kameruna, kad rezultat nije bio upitan jer je prednost iz prvog poluvremena bila prevelika. Izbornik Ivica Obrvan rekao je da tad da su Hrvatice tražile kraj utakmice i ukrutile se, da se mora igrati na 100 posto angažmana.

Ne samo da se to ponovilo protiv Mađarske, nego je završilo još i lošije. S bitnom razlikom. Ovdje su igrale najbolje igračice, tamo rezerve. Poraz je to koji nas je neodoljivo podsjetio na Svjetsko prvenstvo 2017. za rukometaše, kad je Hrvatska u utakmici za broncu vodila osam razlike protiv Slovenije u Parizu, a onda stala na 20 minuta i uspjela izgubiti 31-30.

- Ja ovo nisam nikad u životu vidio. A vidio sam dosta toga, i u zadnja dva dana. Ali ovo? Ne znam. Stvarno ne znam - govorio je tad Mirza Džomba.

Slične će reakcije vjerojatno biti i u hrvatskoj ekipi koja Pariz, međutim, neće vidjeti. Suze su u očima bile nekim igračicama i prije nego što je utakmica završila, a kamoli nakon što je umrla i zadnja nada da će se dokopati boda.

Rukomet se igra 60, a ne 45 minuta. To su shvatile na najbolniji mogući način. A olimpijske će igre ovoj generaciji ostati samo san. Iako se utakmica, kao i cijelo prvenstvo, emitiralo na specijaliziranom dječjem TV kanalu, nadamo se da ovo djeca nisu gledala. Kako će sad zaspati?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...