Obavijesti

Sport

Komentari 19

Krama stroj: U 2019. više dao samo Lewa, korak je do rekorda

Krama stroj: U 2019. više dao samo Lewa, korak je do rekorda
1

Nezaustavljivi Andrej Kramarić ove sezone nemilosrdno trpa. Protiv Nürnberga je zabio svoj 11. i 12. bundesligaški gol u dresu Hoffenheima, a tu neće stati jer je do kraja sezone još devet kola

VIDEO

Hrvatski je nogomet dugo čekao ovako raspoloženog reprezentativca u Ligama petice! Nezaustavljivi Andrej Kramarić 'para mreže' protivnika. Nakon dva gola protiv Nürnberga kod kuće (2-1), Krama na svom kontu ima 12 golova u Bundesligi što ga stavlja na peto mjesto strijelaca u Bundesligi, a u 6 nastupa u Ligi prvaka zabio je još pet golova.

1899 Hoffenheim - 1st FC Nuremberg

Ispred njega su Borussijini Reus i Alcácer s 14, Rebićev suigrač Jović sa 15 golova te Robert Lewandowski iz Kovačevog Bayerna koji je vodeći strijelac njemačkog prvenstva sa 17 zabijenih golova. Još je dosta do kraja i malo je nerealno očekivati da se naš napadač nađe na vrhu liste strijelaca, ali svakako bi ga na kraju sezone mogli vidjeti tik do vrha.

Samo Šuker i Bokšić zabijali više

Malo je napadača iz Hrvatske u Top 5 europskih liga u cijeloj sezoni zabilo ovoliko golova koliko je Kramarić zabio u 21. utakmici. Primjerice, Alen Bokšić je u sezoni 00/01 u dresu Middlesbrougha u 28. Premierligaških nastupa imao jednak učinak kao Krama trenutno, zabio je 12 golova. Bolji je bio u sezoni 92/93 kad je u 37 nastupa u dresu Olympique Marseillea zabio 23 gola.

Marko Lukunić/PIXSELL

Tu je i Davor Šuker koji je dva puta probijao granicu od dvadeset ligaških golova u sezoni. Bilo je to u sezoni 93/94 kad je za Sevillu dao 24 gola u 34 utakmice te u sezoni 96/97 kad je zabio isti broj golova u dresu Real Madrida samo su mu za to trebale četiri utakmice više.

Od napadača iz 'novijeg doba' samo je Mario Mandžukić tu negdje, a Kramarić će ga do kraja sezone najvjerojatnije i prestići. U sezoni 12/13 Mandžo je u dresu Bayern zabio 15 golova u 24 nastupa, dok je sezonu kasnije u 30 utakmica zabio 18 golova.

Nepogrešiv s bijele točke, ubojit iza napadača

Šest od 17 golova je Kramarić zabio iz penala - ove sezone nije promašio nijedan. Nisu ga uspjeli pročitati ni Ederson koji je pod Guardiolom usavršio branjenje udaraca s bijele točke te Ralph Fährmann iz Schalkea kojeg krasi dobar osjećaj za udarce s 11 metara.

Champions League - Group Stage - Group F - Manchester City v TSG 1899 Hoffenheim

Što se tiče golova po poziciji, najviše je zabio na poziciji prednjeg veznog - 9 golova, dok je kao centarfor zabio dva gola. Zabija lijevom, desnom, petom i glavom - nije bitno, tako dugo dok protivnički golman mora vaditi loptu iz mreže. 

Ove je sezone sve ligaške golove zabio unutar šesnaesterca i iz penala. 

Freiburg, 3-1 (1. rujna 2018.) - desna noga unutar 16m
Augsburg, 2-1 (10. studenog 2018.) - desna noga unutar 16m
Hertha, 3-3 (24. studenog 2018.) - desna noga unutar 16m
Wolfsburg, 2-2 (8. prosinca 2018.) - glava unutar 16m
Freiburg, 4-2 (26. siječnja 2019.) - lijeva noga unutar 16m
Leipzig, 1-1 (25. veljače 2019.) - desna noga unutar 16m
Nurnberg, 2-1 (10. ožujka 2019.) - petom unutar 16m

Od pet penala, čak ih je četiri poslao u lijevu stranu, ali svi su udarci bili prizemni.

Soccer 1.Bundesliga / TSG 1899 Hoffenheim - FC Nuremberg.

RB Leipzig, 1-2 (29. rujna 2018.) - dolje lijevo
Schalke 04, 1-1 (1.prosinca 2018.) - dolje lijevo
Freiburg, 4-2 (26. siječnja 2019.) - dolje lijevo
Fortuna Düsseldorf, 1-1 (2. veljače 2019.) - dolje desno
Nurnberg, 2-1 (10.ožujka 2019.) - dolje lijevo

Kad je Krama zabio, njegova je momčad izgubila samo jednom. Bilo je to 29. rujna 2018. protiv RB Leipziga. Čak pet puta nakon Kramarićevog gola utakmica je završila neriješeno, dok je na četiri utakmice s Andrejevim golom Hoffenheim pobijedio. Odnosno, u deset utakmica u kojima je Krama zabio Hoffenheim ima pet pobjeda, četiri remija i jedan poraz.

Na korak do rekorda, u 2019. bolji samo Lewandowski

Ove godine Andrej Kramarić zabio je šest golova, ispred njega je samo nedodirljivi Kovačev 'Lewangoalski'. Također, na korak je do ulaska u povijest Hoffenheima. Hrvatski bi napadač ubrzo trebao postati najbolji ligaški strijelac u povijesti njemačkog kluba.

GER, 1 FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs 1. FC Nuernberg

Ispred njega je samo BiH nogometaš Sejad Salihović koji je u 171 utakmici u dresu Hoffenheima zabio 46 golova. Kramarić je dosad zabio 45 golova u Bundesligi, a za to mu je trebalo 104 utakmice.

Na sljedećoj bi utakmici tako hrvatski reprezentativac mogao zlatnim slovima upisati svoje ime u povijesne knjige njemačkog kluba.

Kramarić i njegovi suigrači u subotu, 16. ožujka, gostuju kod Stuttgarta koji se grčevito bori za ostanak u ligi. Hrvatski reprezentativac nije im zabio gol još od teškog poraza u ožujku 2016. (5-1).

Mogao bi Kramarić taj post prekinuti nakon tri godine i još jednom ove sezone povesti Hoffenheim prema novim bodovima u lovu na šesto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu. Hoffenheim je trenutno na osmom mjestu s 37 bodova, dok šesti Eintracht s utakmicom manje ima 40 bodova.

SP 2018, Hrvatska - Nigerija

 Zlatko Dalić muku muči s ozljedama u napadu - Perišić i Rebić su upitni, dok je u posljednji trenutak zbog nove teške ozljede otpao i Marko Pjaca. Andrej Kramarić bi osim Hoffenheima na svoje lađe sad mogao u nadolazećim kvalifikacijama staviti i hrvatsku reprezentaciju i opravdati odlične ligaške brojke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...