Sport

Komentari 0

Kreator TV odsad postaje GP1

Kreator TV odsad postaje GP1

Kroz GP1 prošle su brojne svjetske zvijezde poput Lewisa Hamiltona, Nice Rosberga, Jacquesa Villeneuvea, Jeana Todta, Tima Gajsera, Valentina Rossija...

Kreator TV, jedini specijalizirani motorsport medij u centralnoj Europi, mijenja ime i postaje GP1.

Nakon više od deset godina od svog pokretanja, ime Kreator TV odlazi u povijest te se zbog ekspanzije na druga tržišta od 1. travnja 2022. mijenja u GP1.

GP1 je specijalizirani medij za motorsport. Osnovan je kao Kreator F1 2011. isključivo za prijenose Formule1, da bi 2013. proširio svoj sadržaj na cjelokupni motorsport.

Jačanjem vlastitih produkcijskih kapaciteta u 2020., GP1 je počeo brži rast i otvaranje novih tržišta. Danas je prisutan u gotovo svim kabelskim i IPTV operaterima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s dosegom od preko tri milijuna gledatelja, a od prošle godine krenuo je i GP1 Slovenija na slovenskom jeziku, koji može pratiti više od 690.000 gledatelja.

Uz televizijske kanale, GP1 čini i GP1.hr, portal koji je od 2011. do danas ostvario rezultat od preko pet milijuna jedinstvenih posjetitelja, 87,5 milijuna pregleda stranica te s prosječnim trajanjem sesije od čak 2.49 minuta.

GP1 ima vlastite proizvodne kapacitete u vidu produkcijsko-distribucijskog TV centra u Jastrebarskom, TV centra u Ljubljani,vlastite flote reportažnih kola za 4K produkciju i ostalih resursa. Posebna snaga GP1 su ljudi, koji su odradili tisuće zahtjevnih televizijskih prijenosa (Formula1, MotoGP, VolvoOceanRace...), a u posljednje dvije godine GP1 je odradio vlastite prijenose utrka s najpoznatijih trkaćih staza svijeta poput BrandsHatcha, Hungaroringa, Valencije, Vallelunge, Slovakia Ringa, Brna, Automotodroma Most i mnogih drugih.

Kroz GP1 prošle su brojne svjetske zvijezde poput Lewisa Hamiltona, Nice Rosberga, Jacquesa Villeneuvea, Jeana Todta, Tima Gajsera, Valentina Rossija, Kena Blocka, Pettera Solberga i drugih s kojima su odrađeni mnogi ekskluzivni intervjui. Novinari GP1 akreditirani su za utrke F1, MotoGP, MXGP i ostale svjetske serije. GP1 ima ekskluzivne ugovore za NASCAR Whelen Euro Series, MXGP, ESET CUP i brojne druge atraktivne serije.

Najčitaniji članci