Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kreće košarkaško prvenstvo: Split na najtežem gostovanju

Kreće košarkaško prvenstvo: Split na najtežem gostovanju
1

Alkar u subotu u 19.30 dočekuje Split, a tim derbijem započinje nova sezona A-1 košarkaške lige. Splitski klub u sezonu ulazi s novim trenerom - Jakšom Vulićem

VIDEO

Uz novog trenera, u klub su došla i četiri nova igrača: Ante Đugum, Stipe Tešija, Petar Madunić i Jakov Mustapić.

- Odmah u startu čeka nas najteže gostovanje, Alkar redovito ima jako veliku podršku svojih navijača i to će biti pravi test za našu mladu momčad. No mi idemo u derbi bez bijele zastave, želimo se prikazati u najboljem svjetlu i idemo po oba boda - rekao je Jakša Vulić, koji je suzdržan u prognozama prije početak sezone.

- Ne bih želio staviti teret na leđa ovoj mladoj momčadi, pogotovo ne u ovako ranoj fazi sezone. Liga je dosta izjednačena, čini mi se da će Zagreb biti u krugu favorita za ulazak u Ligu za prvaka. Tu je i Alkar koji ima iskustvo, kontinuitet struke i igrača, Jolly će se nakon promjene na klupi brzo konsolidirati, a i Šibenik je jači nego lani. To su momčadi koje kvalitetom i iskustvom iskaču u prvi plan.

Trener Alkara Damir Milačić je nekadašnji suigrač Jakše Vulića, koji mu je kasnije bio i trener. Sada su na suprotnim stranama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobro se poznajemo, on u Sinju radi jako dobar posao, ali to ne mijenja ništa u našoj namjeri da pobijedimo svakoga, pa i njih. Siguran sam da više neće biti jednosmjernih utakmica kao ranije, ova će momčad namučiti svakoga.

Momčad Splita za sve je velika nepoznanica, puno je novih igrača.

- Mladost nam je najveći hendikep. Najosjetljivija pozicija je playmaker, Filipović i Kalajdžić juniorski su i kadetski reprezentativci. Sa svjesnim rizikom ulazimo u sezonu, dat ćemo im kredit, možda i žrtvovati pokoju pobjedu za njihov razvoj. Na drugim pozicijama smo jako dobro pokriveni, to će nam biti prednost, no pitanje je koliko ćemo to iskoristiti.

Ostao je Ivan Mimica, koji će biti kapetan i nositelj igre.

- Malo smo kasnili s pripremama, dosta dobro treniramo, dobro smo posloženi, mladi su u odnosu na lani dobro napredovali i spremni smo za jedan novi iskorak - rekao je Mimica, koji se ustručavao prognozirati mogućnosti svoje momčadi.

- Teško je prognozirati hoćemo li u Ligu za prvaka ili ne, sigurno je da ćemo dati sve od sebe i probati se nametnuti agresivnim stilom igre, pa do kuda nas to dovede. Nakon prvog kola u Sinju znat ćemo puno više.

Volonterski povratak Dina Rađe u stručni stožer je veliki doprinos.

- Dino nam jako puno znači, pogotovo mladim igračima – zaključio je novi kapetan Mimica.

- Nije u pitanju samo Dino, u kontaktu smo i s Tonijem Kukočem, Velimirom Perasovićem, Ivicom Dukanom, sve su to legende kluba koje respektiramo i koji mogu dati svoj doprinos. Nadam se da ćemo to u budućnosti kapitalizirati - dodao je Jakša Vulić.

A-1 liga, 1. kolo: 

  • Kvarner 2010 - Jolly JB Šibenik (subota, 19:00)
  • Slavonski Brod - Vrijednosnice Osijek (subota, 19:00)
  • Alkar - Split (subota, 19:30)
  • GKK Šibenik - Ribola Kaštela (subota, 19:00)
  • Zagreb - Zabok (nedjelja, 12:00)
  • Gorica slobodna
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi